Έρχονται τρία νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 2.550 ανέργους

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται τρία νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 2.550 ανέργους
Τα δυο από τα τρία προγράμματα υλοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς πρόκειται για μια Περιφέρεια της χώρας με πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Τρία νέα προγράμματα για 2.550 ανέργους διαφορετικών κατηγοριών και ειδικοτήτων θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος του 2019.

Σύμφωνα με τον νέο Διοικητή του Οργανισμού, Σπύρο Πρωτοψάλτη, το κάθε ένα από αυτά στοχεύει και σε διαφορετική κατηγορία ανέργων όπως οι πτυχιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κλπ.

Τα δυο από τα τρία υλοποιούνται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς πρόκειται για μια Περιφέρεια της χώρας με πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Τα προγράμματα είναι τα εξής:

1. Πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης για 2.000 ανέργους ηλικίας 55-67 ετών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Το πρόγραμμα προβλέπει θέσεις πλήρους απασχόλησης με επιδότηση κατ αρχήν για ένα 12μηνο με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες (δηλαδή προβλεπόμενη συνολική απασχόληση 24 μήνες). Το πρόγραμμα θα ανοίξει για θέσεις σε Δήμους, Περιφέρεις και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και θα επιδοτεί το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως του ανώτατου ποσού των 600 ευρώ. Θα δικαιολογεί δηλαδή μεικτούς μισθούς έως 1.200 ευρώ.

2. Πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης σε θέσεις προεργασίας για 300 ανέργους ηλικίας 18-30 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εγγεγραμμένοι άνεργοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Η αποζημίωση θα είναι ίση με τον κατώτατο μισθό, δηλαδή 650 ευρώ. Η επιδότηση του προγράμματος θα διαρκεί 7 μήνες.

3. Πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης και για το brain drain.

Οι ωφελούμενοι θα είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 22-39 ετών πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στη Δυτική Μακεδονία. Το πρόγραμμα θα προβλέπει ακαθάριστο μεικτό μισθό 1.040 ευρώ για ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και 990 ευρώ μεικτά για ανέργους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider