Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ, για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου που μεσολαβεί από τη  πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου. 

Την Παρασκευή 24/1 ξεκίνησε η πληρωμή των συντάξεων των μη-μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) Φεβρουαρίου 2020, αντί της 28ης Ιανουαρίου. Ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Οι συντάξεις των μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ), θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, αντί της 30ης  Ιανουαρίου.

Τα επιδόματα

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει το Επίδομα Ενοικίου (Στεγαστικής Συνδρομής), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και το Επίδομα Ομογενών. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη μέρα το απόγευμα.

Ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει και σε εμβόλιμη πληρωμή του επιδόματος παιδιού, η οποία θα αφορά μόνο όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας,  η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα θα είναι στο εξής η ημέρα καταβολής όλων των προνοιακών επιδομάτων.