Τι αλλάζει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αλλάζει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Με νέα καταστήματα και κίνητρα για ηλεκτρονική αποστολή και εξόφληση λογαριασμών επιδιώκει η ΔΕΗ να μειώσει τις ουρές στα καταστήματά της αλλά και το κόστος έκδοσης έντυπων λογαριασμών καθώς σύμφωνα με την εταιρεία εκδίδονται περίπου 7 εκατομμύρια λογαριασμοί κάθε δίμηνο.

Όπως αναφέρει πηγή της εταιρείας μιλώντας στο insider.gr, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβαρύνεται με ένα ευρώ η έκδοση έντυπου λογαριασμού προκειμένου οι καταναλωτές να στραφούν αναγκαστικά στην online υπηρεσία ενώ θα μειωθεί σημαντικά και το κόστος έκδοσης για την εταιρεία το οποίο υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως. «Είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί αυτό το επιπλέον κόστος αν και αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί κάτι οριστικά», σημειώνει σχετικά.

Στόχος η απλούστευση της διαδικασίας πληρωμής

Βασικός στόχος, όπως σημειώνει πηγή της ΔΕΗ είναι να απλουστευτεί η διαδικασία πληρωμών και να μειωθούν οι ουρές στα καταστήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση εκτός από τις online υπηρεσίες στις οποίες επιχειρεί η εταιρεία να στρέψει τους καταναλωτές αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να ανοίξουν και νέα καταστήματα στην Αθήνα (τρία) στη Θεσσαλονίκη (δύο) και στην Πάτρα (ένα).

Αναφορικά με την εξοικείωση των πελατών με τις online υπηρεσίες, η επιχείρηση αναφέρει ότι ο αριθμός των χρηστών των συγκεκριμένων υπηρεσιών αυξάνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Η απόφαση για την επιπλέον χρέωση στην έκδοση έντυπων λογαριασμών αναμένεται να ληφθεί μέσα στο επόμενο διάστημα ενώ η εταιρεία αναμένεται να δώσει και διευκρινίσεις σχετικά με πελάτες οι οποίοι κατοικούν σε απομονωμένες περιοχές (όπου πιθανώς το σήμα να μην είναι αρκετά ισχυρό) ή για πελάτες οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο (π.χ ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους).

Με ποιούς τρόπους μπορούν οι καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Η εξόφληση των λογαριασμών μπορεί να γίνει είτε σε φυσικούς χώρους-σημεία εξυπηρέτησης είτε ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα, δυνατότητα εξόφλησης υπάρχει:

• Στα καταστήματα ΔΕΗ

• Πληρωμή Λογαριασμού με κάρτα

Με χρήση χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας των τραπεζών: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Eurobank Ergasias, Τράπεζα Πειραιώς, Attica Bank και Συνεταιριστικές τράπεζες (Παγκρήτια, Χανίων, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Καρδίτσας, Δράμας, Έβρου, Σερρών, Πιερίας).

• Πληρωμή με χρήση τραπεζικού λογαριασμού

• Με Πάγια Τραπεζική Εντολή

• Μέσω της Υπηρεσίας e-banking

• Μέσω της Υπηρεσίας phone-banking (τηλεφωνική εντολή)

• Στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) των συμβεβλημένων Τραπεζών

• Στα Ταμεία συμβεβλημένων Τραπεζών

• Με Μετρητά, στα Μηχανήματα Αυτόματων Συναλλαγών

• Στους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών

• Μέσω εμβασμάτων SEPA

Για πληρωμές που πραγματοποιούνται εκτός Ελλάδος, από τις 27 χώρες της Ε.Ε. και επιπλέον Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μονακό, Νορβηγία, Σαν Μαρίνο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία BIC ETHNGRAA και IBAΝ GR6901100400000004020086700.

Στο έμβασμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση πεδίου που παραπέμπει σε λεπτομέρειες πληρωμής (Remittance Info), η αναγραφή του 12ψήφιου Κωδικού Ηλεκτρονικής Πληρωμής, τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider