Καραβίας: Ενδιαφέρουσα η πρόταση της ΤτΕ για μείωση των κόκκινων δανείων

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραβίας: Ενδιαφέρουσα η πρόταση της ΤτΕ για μείωση των κόκκινων δανείων
«Όσο περισσότερες λύσεις έχουν στο οπλοστάσιό τους οι τράπεζες για τη μείωση των κόκκινων δανείων, τόσο το καλύτερο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.

«Όσο περισσότερες λύσεις έχουν στο οπλοστάσιό τους οι τράπεζες για τη μείωση των κόκκινων δανείων, τόσο το καλύτερο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος του Bloomberg ότι η Τράπεζα της Ελλάδας έχει καταρτίσει σχέδιο μεταφοράς του 50% των απαιτήσεων έναντι αναβαλλόμενων φόρων σε οχήματα ειδικού σκοπού (SPV), ο κ. Καραβίας τόνισε ότι καμία λύση δεν μπορεί από μόνη της να δώσει οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και όσο περισσότεροι μηχανισμοί υπάρχουν στο τραπέζι, τόσο το καλύτερο.

«Χρειάζεται συνδυασμός λύσεων», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω με τα εμπλεκόμενα μέρη και τη τους Θεσμούς.

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής για την εκδήλωση Go in Thessaloniki της Eurobank στη Θεσσαλονίκη, ο CEO του ομίλου υπογράμμισε ότι η τράπεζα βρίσκεται μπροστά όσον αφορά τη στοχοθεσία για μείωση των NPEs έως το 2021 που κατατέθηκε πρόσφατα στον SSM . «Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι αλλά επιτεύξιμος χωρίς να πληγούν τα κεφαλαία της τράπεζας», επισήμανε.

«Ο πραγματικός μας στόχος σε βάθος τετραετίας είναι η σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς ακόμη και με βάση τους στόχους του 2021 θα βρισκόμαστε στα τετραπλάσια επίπεδα από την Ευρωζώνη», διευκρίνισε ο κ. Θοδωρής Καλαντώνης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Χαρακτήρισε, πάντως, «θηριώδη» τη μείωση των κόκκινων δανείων που έθεσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες για την τριετία και το οποίο εξετάζει ο SSM και εκτιμά ότι η Eurobank θα πετύχει τους στόχους αυτούς, παρά τον προβληματισμό που εμπνέουν τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Κανένα κατάστημα δεν θα κλείσει το 2019

Τα καταστήματα της Eurobank σήμερα ανέρχονται σε 350 και είναι 100 λιγότερα από την αμέσως επόμενη στη σειρά τράπεζα, δήλωσε ο κ. Καραβιας στους δημοσιογράφους.

«Η Eurobank έχει υλοποιήσει το πιο δραστικό πρόγραμμμα συρρίκνωσης δικτύου μέχρι τώρα και δεν χρειάζεται να κάνει άλλη συρρίκνωση για τον επόμενο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά. Όπως σημείωσε, ο μέγιστος αριθμός καταστημάτων της τράπεζας ήταν 628 και ήδη η μείωση που έχει επιτευχθεί είναι πολύ μεγάλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider