ΟΤΟΕ: Αποχώρησε ύστερα από 14 χρόνια ο πρόεδρος Στ. Κούκος

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΟΕ: Αποχώρησε ύστερα από 14 χρόνια ο πρόεδρος Στ. Κούκος

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΟΤΟΕ, ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλε σήμερα ο επί σειρά ετών πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των τραπεζοϋπαλλήλων, Σταύρος Κούκος. Την παραίτησή του υπέβαλε και ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για τους αντικαταστάτες του προέδρου και του γενικού γραμματέα αναμένεται αύριο. Οι πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν ότι νέος πρόεδρος της ΟΤΟΕ αναλαμβάνει ο Γιώργος Μότσιος (από το σύλλογο εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας) και γενικός γραμματέας ο Ανδρέας Καλλίρης.

Σε μήνυμά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, ανακοίνωσε το κλείσιμο της συνδικαλιστικής του διαδρομής και παρουσίας, με την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου της ΟΤΟΕ μετά από δεκατέσσερα χρόνια και μετά από έναν μακρύ εργασιακό και συνδικαλιστικό βίο.

«Οι στιγμές αυτές είναι για μένα στιγμές συγκίνησης αλλά και χαράς και ικανοποίησης. Είναι στιγμές που φέρνουν στη μνήμη μου αναμνήσεις που συνδέονται με τα πρόσωπα, τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας. Παραλάβαμε τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και με τις προσπάθειες όλων μας καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλά, αξιόμαχο και δυνατό το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ένα συνδικαλιστικό κίνημα που έχει γράψει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια, αντιμετωπίζοντας με μια γενιά άξιων συναδέλφων που θα συνεχίσουν την πορεία του κλάδου μας, τις προκλήσεις μιας εποχής που εξελίσσεται δυναμικά και απαιτεί νέους όρους και τρόπους συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και δράσης.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, αυτές τις στιγμές του προσωπικού μου απολογισμού, ότι η διαδρομή μου, μαζί με τα λάθη μου, ήταν μια διαδρομή συνειδητής επιλογής στην υπηρεσία των εργαζομένων στις Τράπεζες, διαρκούς προσπάθειας, συνέπειας, ευθύνης και συνεργασίας με όλους για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των κατακτήσεων του κλάδου μας και ιδιαίτερα της απασχόλησης στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων χρόνων. Αν τα κατάφερα ή όχι θα το κρίνουν οι εργαζόμενοι και η ιστορία του κλάδου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο κ. Κούκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider