Alpha Bank: H Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το Project Galaxy

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: H Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το Project Galaxy
Την ερχόμενη εβδομάδα οι επίσημες ανακοινώσεις. Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Το αμερικανικό fund Davidson Kempner φαίνεται πως αναδεικνύεται προτιμητέος επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία της Alpha Bank για το Project Galaxy.

«H Alpha Bank επέλεξε την Davidson Kempner ως προτιμητέο επενδυτή για την πώληση των τιτλοποιήσεων κόκκινων δανείων της», γράφει το Reuters, αποκαλύπτοντας πως η Davidson Kempner αποτίμησε την αξία στα 290 εκατ. ευρώ και επικράτησε έναντι της Pimco.

«Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα – NPEs – της τράπεζας στο 24%, από 43% που είναι σήμερα», τονίζουν τραπεζικές πηγές στο Reuters.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ στόχος της διοίκησης της Alpha Bank είναι η πώληση να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020.

Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων - με κωδικές ονομασίες Orion, Galaxy II και Galaxy IV, συνολικής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ - καθώς και την πώληση ποσοστού της εταιρείας διαχείρισης Cepal.

Το Project Galaxy είναι μία από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και το υπ’ αριθμόν ένα project στη λίστα της Alpha Bank τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται εδώ πως για το Project Galaxy προσφορές είχαν καταθέσει η Pimco, η Davidson Kempner και η Cerved.

H Cepal

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, με ταχείς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα προχωρά η διαδικασία απόσχισης της Cepal, η πώληση της οποίας συγκαταλέγεται στο «πακέτο» της συναλλαγής του Galaxy. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα καθυστερήσεων της Alpha Bank δέχονται μαζικά τους όρους της μεταγραφή τους στη Cepal, με το ιδιαίτερα γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών και κινήτρων να λειτουργεί υπέρ της ομαλής προόδου της διαδικασίας.

Έτσι, ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί ακόμη ένας εν δυνάμει «πονοκέφαλος», που θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στη συναλλαγή και πλέον μένει το κομμάτι της αξιολόγησης των προσφορών, ώστε να ολοκληρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα deal πώλησης κόκκινων δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider