Pimco, Davidson Kemper και Cerved στο παιχνίδι για το Galaxy της Alpha Bank

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pimco, Davidson Kemper και Cerved στο παιχνίδι για το Galaxy της Alpha Bank
Στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το Project Galaxy της Alpha Bank, καθώς –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr- στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το σκέλος της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσφορές θα καταθέσουν η Pimco, η Davidson Kemper και η Cerved, χωρίς να αποκλείεται και μια τέταρτη προσφορά από την CreditoFondiario.

Κύκλοι της αγοράς πάντως κάνουν λόγο για «παιχνίδι για τρεις» που έχουν ουσιαστικές πιθανότητες, με τα φαβορί να είναι Pimco, Davidson Kemper και Cerved με αυτή τη σειρά. Σε κάθε περίπτωση, στο Διοικητικό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου η αξιολόγηση των προσφορών θα είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα, καθώς η διοίκηση της τράπεζας θέλει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαδικασία, ιδανικά εντός του 2020.

Με συνολικό ύψος 10,6 δισ. ευρώ, το Project Galaxy είναι μία από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και το υπ’ αριθμόν ένα project στη λίστα της Alpha Bank τους τελευταίους μηνες.

Η ύπαρξη τριών προσφορών θεωρείται «ευχάριστος πονοκέφαλος» για τον CEO της τράπεζας Βασίλη Ψάλτη, καθώς ο ανταγωνισμός αναμένεται να οδηγήσει τόσο σε υψηλότερο τίμημα όσο και σε καλύτερους όρους για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Από εκεί και πέρα, ταυτόχρονα «τρέχει» και η διαδικασία ένταξης στον «Ηρακλή» και του τρίτου τμήματος του Project Galaxy, με την τράπεζα να καταθέτει σχετική αίτηση πιθανότατα εντός της εβδομάδας. Η κίνηση αυτή, πέραν της «ψήφου εμπιστοσύνης» που αποτελεί για το πρόγραμμα «Ηρακλής» ολοκληρώνει και το τυπικό κομμάτι της τιτλοποίησης, το οποίο είναι απαραίτητο για την πώληση στα ενδιαφερόμενα funds.

Προχωρά και το carve-out της Cepal

Ταυτόχρονα, με ταχείς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα προχωρά η διαδικασία απόσχισης της Cepal, η πώληση της οποίας συγκαταλέγεται στο «πακέτο» της συναλλαγής του Galaxy. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα καθυστερήσεων της Alpha Bank δέχονται μαζικά τους όρους της μεταγραφή τους στη Cepal, με το ιδιαίτερα γενναιόδωρο πακέτο αποδοχών και κινήτρων να λειτουργεί υπέρ της ομαλής προόδου της διαδικασίας. Έτσι, ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί ακόμη ένας εν δυνάμει «πονοκέφαλος», που θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στη συναλλαγή και πλέον μένει το κομμάτι της αξιολόγησης των προσφορών, ώστε να ολοκληρωθεί ένα από τα μεγαλύτερα ντιλ πώλησης κόκκινων δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider