Αισιοδοξία μετά την υπερκάλυψη του book building της Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιοδοξία μετά την υπερκάλυψη του book building της Alpha Bank

Aισιοδοξία επικρατεί στους τραπεζικούς κύκλους μετά την υπερκάλυψη το απόγευμα της Δευτέρας του βιβλίου προσφορών (book building) της Alpha Bank.

H Αlpha Bank έγινε η πρώτη τράπεζα που κάλυψε το βιβλίο προσφορών, συγκεντρώνοντας τα 1,55 δισ. ευρώ, ωστόσο συνεχίζει να το κρατάει ανοιχτό, πιθανότατα έως την Τρίτη, δεχόμενη και νέες προσφορές από τους ιδιώτες επενδυτές.

Υπό το βάρος των δυσμενών συνθηκών που καλλιέργησαν στην ευρωπαϊκή αγορά τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στη σκιά των διαπραγματεύσεων – θρίλερ που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας, η υπερκάλυψη του βιβλίου προσφορών της Alpha Bank αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Alpha Bank στόχευε στη συγκέντρωση των 1,55 δισ. ευρώ. Εξαρχής στόχος της ήταν να καλύψει το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών με βάση και το δυσμενές σενάριο των stress tests, ήτοι ποσό ύψους 2,743 δισ. ευρώ, το οποίο μειώθηκε στη συνέχεια σε 2,563 δισ. ευρώ, καθώς ο Ευρωπαϊκός Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) αναγνώρισε 180 εκατ. ευρώ από οργανικές ενέργειες μείωσης των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας.

Ακολούθως, το ποσό υποχώρησε στα 1,55 δισ. ευρώ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων, μέσω της οποίας η Alpha Bank συγκέντρωσε επιπλέον ποσό 1,011 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider