ΕΚΤ προς ευρωπαϊκές τράπεζες: Μειώστε τα «κόκκινα» δάνεια ως τα τέλη Μαρτίου 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ προς ευρωπαϊκές τράπεζες: Μειώστε τα «κόκκινα» δάνεια ως τα τέλη Μαρτίου 2021
Παράλληλα, η ΕΚΤ επανέλαβε τη σύστασή της προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μην διανέμουν μέρισμα.

Να παρατείνει για ακόμη έξι μήνες, έως το τέλος Μαρτίου 2021, την προθεσμία που είχε δώσει στις τράπεζες με υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) να υποβάλουν αναθεωρημένα σχέδια για τη μείωσή τους, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η απόφαση ελήφθη, προκειμένου να δώσει η ΕΚΤ στις τράπεζες πρόσθετο χρόνο να εκτιμήσουν καλύτερα τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην ποιότητα του ενεργητικού τους, κάτι που θα επιτρέψει σε αυτές έναν πιο ακριβή σχεδιασμό.

«Μην διανέμετε μέρισμα»

Παράλληλα, η ΕΚΤ επέκτεινε έως το τέλος του έτους τη σύστασή της προς τις τράπεζες της Ευρωζώνης να μην διανέμουν μερίσματα, ενώ παράλληλα δίνει στις τράπεζες περισσότερο χρόνο για να χρησιμοποιούν τα «μαξιλάρια» κεφαλαίων και ρευστότητας που έχουν, ώστε να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ΕΚΤ ανέφερε ότι οι τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων, αλλά κάλεσε τις Αρχές να είναι έτοιμες να παρέμβουν και να αποτρέψουν μία πιστωτική κρίση, ακόμη και με ανακεφαλαιοποιήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider