Eurobank: Στηρίζει τον τουρισμό με πακέτο 750 εκατ. ευρώ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Στηρίζει τον τουρισμό με πακέτο 750 εκατ. ευρώ
«Η Eurobank είναι η Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού. Όχι μόνον για τις ηλιόλουστες μέρες. Είμαστε η Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού και στα δύσκολα», δήλωσε ο CEO Φωκίων Καραβίας.

Δέσμη πέντε μέτρων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 750 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Eurobank για τις εγχώριες επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

Ειδικά για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας δήλωσε την πεποίθηση ότι «θα διαχειριστούμε την κρίση με επιτυχία. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους πελάτες μας. Έχουμε λάβει μέτρα, ειδικά στο σκέλος των NPEs προκειμένου να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στις προσκλήσεις», είπε σε Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της τράπεζας σήμερα, Τρίτη.

Ειδικότερα ως προς τα μέτρα που λαμβάνει η τράπεζα για τον τουρισμό:

  • «Παγώνει» τις δόσεις κεφαλαίου για φέτος και για ολόκληρη την επόμενη χρονιά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, για δάνεια ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που ήταν ενήμερα την 31η Δεκεμβρίου 2019.
  • Χορηγεί άμεση ρευστότητα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε κεφάλαια κίνησης για τις συνολικές ανάγκες του 2020, αξιοποιώντας και τα μέτρα της Πολιτείας για στήριξη & ενίσχυση της ρευστότητας που ήδη εφαρμόζονται ή πρόκειται να εφαρμοστούν.
  • Παρέχει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ήδη από φέτος, τα κεφάλαια κίνησης που απαιτούνται για την επανεκκίνηση και της επόμενης τουριστικής περιόδου του 2021.
  • Συνεχίζει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων επενδύσεων στον κλάδο των ξενοδοχείων, ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ.
  • Προσφέρει αποκλειστικά σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, προνομιακή τιμολόγηση στο πρόγραμμα πιστοποίησης ”CoVid-Shield“, του πρώτου ολοκληρωμένου σχήματος πιστοποίησης για την κατάλληλη εφαρμογή μέτρων ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τον διακεκριμένου κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας Οργανισμό Πιστοποίησης ΤÜV AUSTRIA. Βοηθά έτσι τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν ευκολότερα τα καινούργια κόστη προσαρμογής στις νέες συνθήκες και να αποκτήσουν σε προσιτή τιμή τη σημαία πιστοποίησης την οποία, φέτος, θα αναζητούν οι τουρίστες κατά την έρευνα αγοράς για τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Ο κ. Καραβίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Eurobank θέτει ως απόλυτη επιχειρηματική προτεραιότητα να πρωταγωνιστήσει στη στήριξη των επιχειρήσεων και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου των ξενοδοχείων – ΟΛΩΝ των ξενοδοχείων, μεγάλων, μεσαίων και μικρών - είναι κρίσιμη για τη χώρα και την προοπτική της οικονομίας. Η Eurobank είναι η Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού. Όχι μόνον για τις ηλιόλουστες μέρες. Είμαστε η Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού και στα δύσκολα».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής Group Corporate & Investment Banking της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, δήλωσε: «Η Eurobank στηρίζει διαχρονικά, στην πράξη, την ελληνική τουριστική βιομηχανία και τις συνεπείς επιχειρήσεις, που άντεξαν την πολυετή κρίση στην Ελλάδα και θα ξεπεράσουν και αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία. Ως η Τράπεζα του ελληνικού τουρισμού, η Eurobank πρωτοπορεί και ενισχύει το πλέγμα προστασίας για τους επιχειρηματίες πελάτες του ξενοδοχειακού κλάδου, όχι μόνο για τη δύσκολη φετινή χρονιά, αλλά και για το 2021, έτος εξαιρετικά κρίσιμο για την μεσοπρόθεσμη δυναμική ανάκαμψης του κλάδου».

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, ανέφερε: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημαντικός πυλώνας του τουρισμού, βρίσκουν στην Eurobank τη συνολική στήριξη που χρειάζονται. Με διορατικότητα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες διευκόλυνσης και ενίσχυσης, ενώ συμμαχώντας με συνεργάτες διεθνούς κύρους, όπως η ΤÜV AUSTRIA, τις βοηθούμε να ανταποκριθούν αξιόπιστα, οικονομικά και ευκολότερα, στα νέα πρόσθετα κόστη προσαρμογής στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης».

Οι νέες πρωτοβουλίες συνολικού ύψους 750 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 200 εκ. ευρώ για τη διετή αναστολή δόσεων κεφαλαίου, 250 εκ. ευρώ για την παροχή άμεσης ρευστότητας σε κεφάλαια κίνησης και 300 εκ. ευρώ για νέες επενδύσεις, αφορούν στήριξη επιχειρήσεων κάθε μεγέθους από το χαρτοφυλάκιο ενήμερων ξενοδοχειακών δανείων της Τράπεζας.

Στόχος της Τράπεζας είναι να συμβάλει με κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε οι πελάτες της να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες και η Ελλάδα να κερδίσει το φετινό στοίχημα, να αναδειχθεί ασφαλής προορισμός για το 2020, θέτοντας τις βάσεις μιας δυναμικής και διατηρήσιμης ανάκαμψης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider