Goldman Sachs: Μειώνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Μειώνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Τρεις είναι οι λόγοι που αναγκάζουν την αμερικανική τράπεζα να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της, στην τρέχουσα χρονική συγκυρία.

Σε σημαντική μείωση των προβλέψεών της για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Goldman Sachs, στο πλαίσιο αναθεώρησης των εκτιμήσεών της για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, υπό το βάρος των προκλήσεων που γεννά η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, τρεις είναι οι λόγοι που την αναγκάζουν να προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της, στην τρέχουσα χρονική συγκυρία:

- το αυξημένο πιστωτικό κόστος

- οι ολοένα και πιο αδύναμες προοπτικές στο μέτωπο των εσόδων, με χαμηλότερους όγκους δανείων, ποσοστά περιθωρίων και προμήθειες

- το σταθερό κόστος

Συστάσεις και τιμές στόχοι

Για την Alpha Bank, η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση αγορά (buy), μειώνοντας την τιμή στόχο στα 1,34 ευρώ, από 2,07 ευρώ προηγουμένως (μείωση 35,3%).

Για την Εθνική Τράπεζα, η Goldman Sachs δίνει ουδέτερη (neutral) σύσταση, μειώνοντας την τιμή στόχο στα 2,22 ευρώ, από 2,52 ευρώ προηγουμένως (μείωση 11,9%).

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Goldman Sachs δίνει ουδέτερη (neutral) σύσταση, μειώνοντας την τιμή στόχο στα 1,31 ευρώ, από 1,68 ευρώ προηγουμένως (μείωση 22%).

Για τη Eurobank, η Goldman Sachs δίνει ουδέτερη (neutral) σύσταση, μειώνοντας την τιμή στόχο στα 0,69 ευρώ, από 0,80 ευρώ προηγουμένως (μείωση 13,8%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider