Γιατί ο Diamond απέρριψε τα 35 εκατ. της Viva

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Diamond απέρριψε τα 35 εκατ. της Viva
Η Viva υπέβαλε τελική προσφορά 35 εκατ. ευρώ αλλά απορρίφθηκε από τον βασικό μέτοχο Bob Diamond.

Σε «τοίχο» βρήκε η προσφορά που κατέθεσε η Viva Wallet για την εξαγορά της Praxia Bank και αυτό δεν άλλαξε ούτε όταν το προσφερόμενο τίμημα ανέβηκε κατά 75%.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr, η Viva Wallet υπέβαλε τελική προσφορά 35 εκατ. ευρώ αλλά απορρίφθηκε από τον βασικό μέτοχο της Atlas Merchant Capital, Bob Diamond.

Ο λόγος είναι η απαίτηση του Αμερικανού μετόχου -που βρίσκεται σε δυσχερή θέση και λόγω των υπόλοιπων επενδυτικών του ανοιγμάτων- η συναλλαγή να περιλαμβάνει και ανταλλαγή μετοχών προκειμένου να μην εγγράψει ζημίες το fund του. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ήταν φαίνεται να βρήκε ευήκοα ώτα στη Viva, δεδομένου ότι δραστηριοποιείται και εποπτεύεται ήδη σε 14 ευρωπαϊκές χώρες και δεν ήταν διατεθειμένη να αναλάβει το ρυθμιστικό ρίσκο.

Την ίδια ώρα, η Praxia εξέδωσε ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Παγκρήτια Τράπεζα, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο κ. Μιχάλης Σάλλας με χρονικό ορίζοντα το τέλος Ιανουαρίου για την ολοκλήρωση του due diligence. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως γίνεται δεκτή με ανακούφιση από τους εποπτικούς κύκλους.

Την ίδια ώρα, οι 200 εργαζόμενοι της Praxia υπογράφουν την παραίτησή τους προκειμένου να αποχωρήσουν άμεσα από την τράπεζα, λαμβάνοντας ως αποζημίωση έξι μισθούς τουλάχιστον. Όποια και αν είναι η έκβαση της «υπόθεσης Praxia», το βέβαιο είναι ότι η challenger bank θα πωληθεί απογυμνωμένη από λειτουργικά κόστη, καθώς φαίνεται πως θα παραμείνουν στο μισθολόγιο -τουλάχιστον για κάποιους μήνες- 30 περίπου ανώτατα στελέχη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider