Eurobank: Δίμηνη παράταση για το «Cairo» - Θα περιμένει τον Ηρακλή

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Δίμηνη παράταση για το «Cairo» - Θα περιμένει τον Ηρακλή
Οι υπογραφές των δεσμευτικών προσφορών θα μπουν έως το τέλος του έτους. Τι δήλωσε η διοίκηση στους ξένους επενδυτές.

Δίμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του σχεδίου μετασχηματισμού της Eurobank προανήγγειλε η διοίκηση της τράπεζας στη σημερινή ενημέρωση των ξένων αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η συστημική λύση «Ηρακλής» στην τιτλοποίηση ύψους 7,5 δισ. ευρώ με την ονομασία «Cairo».

Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας, εφόσον το σχέδιο για ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων που προωθεί η κυβέρνηση λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις και νομοθετηθεί, θα αξιοποιηθεί στην τιτλοποίηση-μαμούθ της τράπεζας. Οι υπογραφές των δεσμευτικών προσφορών θα μπουν έως το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, το Cairo θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες ομολόγων:

  • Τους senior τίτλους (μέγιστης διαβάθμισης), ύψους έως 2,6 δισ. ευρώ.
  • Τους mezzanine τίτλους (μεσαίας διαβάθμισης), ύψους 1,2-1,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, το 80% θα εκχωρηθεί στους μετόχους και το 20% θα πωληθεί στον επενδυτή που θα αγοράσει το Cairo και την FPS.
  • Τους junior τίτλους (κατώτατης διαβάθμισης), ύψους 3,6 δισ. ευρώ που ουσιαστικά περιλαμβάνουν τις προβλέψεις. Από αυτή την κατηγορία, το 51% θα πουληθεί σε επενδυτές και το 49% θα μοιραστεί στους μετόχους.

Η τιτλοποίηση «Pillar» ύψους 2 δισ. ευρώ που θα πωληθεί στην PIMCO, πάντως, έχει ολοκληρωθεί και λάβει όλες τις εγκρίσεις, διαβεβαίωσε η διοίκηση, συνεπώς δεν θα ενταχθεί στον Ηρακλή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider