Ξεκινά η νέα εθελούσια της Εθνικής - Τι λέει το email του Μυλωνά στους εργαζόμενους

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά η νέα εθελούσια της Εθνικής - Τι λέει το email του Μυλωνά στους εργαζόμενους
Νέο πρόγραμμα κινήτρων αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, με προθεσμία δύο εβδομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες. Τι γράφει στους εργαζομένους ο CEO της τράπεζας.

Νέο κύκλο εθελούσιας αποχώρησης ανήγγειλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, με email που απέστειλε στο προσωπικό της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων στο ανανεωμένο πρόγραμμα θα είναι μόλις δύο εβδομάδες, καθώς σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου, επίκειται η κρίσιμη παρουσίαση του σχεδίου μετασχηματισμού της ΕΤΕ σε διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο. «Η διοίκηση σπεύδει να δημιουργήσει κλίμα εν όψει του Roadshow και επιδιώκουν άμεσα αποτελέσματα», αναφέρουν πηγές των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η τράπεζα με αφορμή τα ετήσια αποτέλεσματα, από την έναρξη του προηγούμενου προγράμματος την άνοιξη του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019 αποχώρησαν 750 εργαζόμενοι. Ανάλογος είναι ο στόχος και για το νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Το κόστος της εθελούσιας εξόδου ανήλθε σε 66 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η εξοικονόμηση κόστους υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ σε ετησιοποιημένη βάση.

Το email του Παύλου Μυλωνά στους εργαζομένους:

Οι νέες συνθήκες που δημιούργησαν η κρίση, η παγκοσμιοποίηση και η πρόοδος της τεχνολογίας, τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη η Εθνική Τράπεζα να ακολουθήσει μια πορεία ανανέωσης και εξέλιξης με σκοπό το μετασχηματισμό της σε έναν σύγχρονο και ευέλικτο οργανισμό ικανό να ανταποκριθεί με βεβαιότητα στις νέες προκλήσεις ενός δυναμικού και ανταγωνιστικού τραπεζικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, με την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα μετασχηματισμού προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις του μέλλοντος, διατηρώντας παράλληλα την μακρόχρονη παράδοση εμπιστοσύνης αλλά και επεκτείνοντας την ισχύ της Τράπεζας.

Το στρατηγικό πλάνο μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας στοχεύει, μεταξύ άλλων, αφενός στην περικοπή του κόστους λειτουργίας της και αφετέρου στη μετάβασή της στη νέα ψηφιακή εποχή που οδηγεί στην αλλαγή και στην απλοποίηση του τρόπου συναλλαγών και επιβάλει τη μείωση του δικτύου των καταστημάτων της. Για την εξυπηρέτηση αυτών των στόχων, η Διοίκηση της Τράπεζας, με απόλυτη εστίαση στους ανθρώπους της και εξετάζοντας κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις, προχωρά σε προγραμματισμένη μείωση του πλήθους του απασχολούμενου προσωπικού της μέσω προγράμματος εθελοντικής αποχώρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Απριλίου 2019 ενέκρινε την παροχή κινήτρων με σκοπό την οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων από την υπηρεσία της Τράπεζας, με επιλογή είτε άμεσης αποχώρησης έναντι καταβολής αποζημίωσης είτε λήψης μακροχρόνιας άδειας μετ’ αποδοχών και λήξη της σύμβασης με την παρέλευσή της. Το Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού έχει σχεδιασθεί λαμβάνοντας υπόψη κοινωνικές παραμέτρους για τη στήριξη των συμμετεχόντων και των οικογενειών τους. Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού είναι εθελοντική. Οι όροι και οι προϋποθέσεις του εν λόγω Προγράμματος, για το οποίο έχουν ήδη ενημερωθεί οι Σύλλογοι των εργαζομένων, θα ανακοινωθούν με την έκδοση σχετικών εγκυκλίων.

Η Εθνική Τράπεζα στη μακρόχρονη ιστορία της έχει αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια και έχει ανταπεξέλθει με επιτυχία σε δύσκολες καταστάσεις με τη συνδρομή του ανθρώπινου δυναμικού της το οποίο έχει επιδείξει αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης.

Συνεχίζουμε ενωμένοι την προσπάθεια για μια Τράπεζα ισχυρή, σύγχρονη και αποτελεσματική, προσφέροντας αξία στους εργαζόμενους, στους πελάτες και στους μετόχους της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider