Υπερπολυτελές σκάφος μήκους 40 μέτρων βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη 30 Μαΐου για 14 εκατ. ευρώ.

Τον πλειστηριασμό της θαλαμηγού «Mirage IV», η οποία είναι προσαραγμένη στη Ρόδο και βρίσκεται υπό απαγόρευση απόπλου από τον Φεβρουάριο, επισπεύδει η ναυτιλιακή εταιρεία Catalano Shipping Services με έδρα τις Κάννες. Το σκάφος φέρει σημαία των νησιών Κέιμαν και ανήκει στην εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Partners International Leisure LTD.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ο λόγος που το «Mirage IV» βγαίνει σε πλειστηριασμό στην Ελλάδα είναι επειδή ελλιμενίζεται στον λιμένα Μανδρακίου – Ρόδου, και όχι επειδή επισπεύδεται από ελληνική εταιρεία/τράπεζα ούτε επειδή εμπλέκονται ελληνικά συμφέροντα. Το σκάφος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκμισθώνεται για κρουαζιέρες με ορμητήριο τη Ρόδο.

Απαράμιλλη πολυτέλεια

Το «Mirage IV» είναι ένα ολοκαίνουργιο σκάφος δυναμικότητας 12 ατόμων, το οποίο κατασκευάστηκε το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέρει ασύγκριτες ανέσεις και πολυτέλεια στους ενοίκους του.

Όπως αναφέρει η κατασχετήρια έκθεση, η θαλαμηγός βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και διαθέτει πολυτελή επίπλωση. Περιλαμβάνει έξι διπλές καμπίνες, δύο σαλόνια σε διαφορετικά επίπεδα, δύο τηλεοράσεις 75 και 65 ιντσών και κουζίνα με πλήρες εξοπλισμό.

Η γέφυρα της θαλαμηγού είναι εξοπλισμένη με όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει δύο σημεία διακυβέρνησης, ένα στη γέφυρα εσωτερικά και το άλλο στην υπερκατασκευή εξωτερικά.