Επιπλέον 750 εκατ. δολάρια ασφαλούς χρηματοδότησης για την Singapore Airlines

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιπλέον 750 εκατ. δολάρια ασφαλούς χρηματοδότησης για την Singapore Airlines
Η Singapore Airlines έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 1,65 δισ. εγγυημένης χρηματοδότησης από την αρχή του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στην άντληση ακόμα 750 εκατ. δολαρίων Σιγκαπούρης προχώρησε η Singapore Airlines μέσω μακροπρόθεσμων εξασφαλισμένων δανείων από αεροσκάφη Airbus A350-900 και Boeing 787-10 του στόλου της.

Με την ολοκλήρωση αυτών των συναλλαγών, η Singapore Airlines έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 1,65 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης εγγυημένης χρηματοδότησης από την αρχή του οικονομικού έτους 2020/2021.

Η συνολική ρευστότητα που εξασφάλισε κατά την ίδια περίοδο ανέρχεται τώρα σε περίπου 11 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης, 8,8 δισ. εκ των οποίων προέρχονται από την επιτυχή έκδοση δικαιωμάτων της Singapore Airlines, 1,65 δισ. από εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και πάνω από 500 εκατ. από νέες πιστώσεις και ένα βραχυπρόθεσμο, μη εγγυημένο δάνειο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κάθε δεσμευτική πίστωση που θα έληγε μέσα στο 2020 έχει πλέον παραταθεί για έως το 2021 ή και μεταγενέστερα.

Επίσης, για έως τον Ιούλιο του 2021, η Singapore Airlines έχει το δικαίωμα να συγκεντρώσει έως και 6,2 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης από επιπλέον υποχρεωτικά μετατρέψιμα ομόλογα που θα της εξασφαλίσουν περαιτέρω ρευστότητα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αυτήν την περίοδο της αυξημένης αβεβαιότητας, η Singapore Airlines θα συνεχίσει να διερευνά επιπρόσθετα μέτρα που θα της εξασφαλίσουν επιπλέον ρευστότητα εάν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider