Προσκόμματα στο σχέδιο διάσωσης των 9 δισ. ευρώ της Lufthansa

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσκόμματα στο σχέδιο διάσωσης των 9 δισ. ευρώ της Lufthansa
Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν την έγκριση της ΕΕ.

Καθυστερήσεις και προσκόμματα στην οριστικοποίηση του σχεδίου διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ της Lufthansa από το γερμανικό Δημόσιο αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να καθορίσουν τις λεπτομέρειες που θα διασφαλίσουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O χρόνος αποπληρωμής καθώς και το χρονοδιάγραμμα εξόδου της Γερμανίας από το μερίδιο που θα αποκτήσει στη Lufthansa αποτελούν τα βασικά ζητήματα που αναμένεται να αποσαφηνιστούν στις υπό διαπραγμάτευση συνομιλίες ώστε να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Bloomberg.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σχέδιο διάσωσης προβλέπει η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lufthansa ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Bild, η Lufthansa θα έχει προθεσμία τριών ετών για την επιστροφή των χρημάτων που θα λάβει, παρότι η ίδια στόχευε σε μεγαλύτερα περιθώρια, σκοπεύοντας να αποπληρώνει περί το 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Οι λεπτομέρειες καθώς και οι όροι που θα συνοδεύουν τα σχέδια κρατικής διάσωσης θα κρίνουν την έγκριση της ΕΕ αφού μέσω αυτών θα αποφευχθεί ο κίνδυνος αθέμιτου ανταγωνισμού. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι άλλοι αερομεταφορείς, όπως η Ryanair, έχουν ήδη αντιδράσει στις κρατικές ενισχύσεις των αεροπορικών εταιρειών που δεν παρουσίαζαν θετικά οικονομικά αποτελέσματα ακόμα και προ κορονοϊού, τονίζοντας ότι με τις κρατικές ενέσεις ρευστότητας πλήττεται ο ανταγωνισμός κι οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους που δεν λαμβάνουν στήριξη και διασφαλίζουν με περικοπές την επιχειρησιακή του συνέχεια αφήνονται «με τα χέρια δεμένα στην πλάτη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider