Ανοίγουν σταδιακά τα πεντάστερα της χώρας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν σταδιακά τα πεντάστερα της χώρας
Πόσες μονάδες προσανατολίζουν να ανοίξουν φέτος το καλοκαίρι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι και πότε.

Πρεμιέρα με το yachting κάνει αυτή την εβδομάδα ο τουρισμός με τα βλέμματα όλων να έχουν στραφεί στο άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων το οποίο θα πραγματοποιηθεί σταδιακά από τις 15 Ιουνίου όπου και θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από το εξωτερικό.

Στους πρώτους παράγοντες που μπήκαν στη ζυγαριά για την επανεκκίνηση των ξενοδοχείων και όπως φαίνεται έδωσαν μια κάποια ώθηση στους επιχειρηματίες του χώρου συγκαταλέγονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. Ωστόσο τις τελικές αποφάσεις, όπως αναφέρουν φορείς του κλάδου στο insider.gr για το πόσες και ποιες μονάδες θα ανοίξουν τελικά στην Ελλάδα θα καθορίσει η επαναφορά των αεροπορικών συνδέσεων, ειδικά για τα νησιά και τους προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα που απογειώθηκαν τα τελευταία χρόνια χάρη στις απευθείας πτήσεις στο εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις, ένα ικανοποιητικό ποσοστό των γνωστών πεντάστερων της χώρας προσανατολίζεται να ανοίξει τις πύλες του σε Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες καταρτίζοντας επιχειρησιακά σχέδια που περιλαμβάνουν πρόσθετα υγειονομικά μέτρα ή άλλου είδους κίνητρα όπως ευέλικτες πολιτικές ακυρώσεων και πακέτα προσφορών με στόχο την αύξηση των πληροτήτων.

Από τις πρώτες θετικές ειδήσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην μετα κορονοϊού εποχή ήταν η ανακοίνωση του ομίλου της Grecotel, ενός ομίλου που κατέχει κορυφαία θέση στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας. Δηλώνοντας το «παρόν» προτού ακόμα ανακοινωθούν τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα των μονάδων του, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει από την 1η έως την 3η Ιουλίου επτά από τις εποχικές μονάδες της σε Πελοπόννησο, Μύκονο και Αττική (Το Grecotel Cape Sounio στην Αττική, το Grecotel Riviera Olympia & Aquapark, Grecotel Μandola Rosa, Grecotel Olympia Riviera, Grecotel Oasis στην Κυλλήνη καθώς και τα Grecotel Casa Marron, Grecotel Filoxenia και Grecotel Mykonos Blu). Στη συνέχεια θα δρομολογηθεί το άνοιγμα των ξενοδοχείων της στην «ιδιαίτερη πατρίδα της», την Κρήτη και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις μονάδες της σε Κέρκυρα, Χαλκιδική και άλλους αγαπημένους προορισμούς. «Η Grecotel προσανατολίζεται να ανοίξει τα 20 από τα 36 ξενοδοχεία της» όπως αναφέρουν στο insider.gr στελέχη της εταιρείας, «οι πληρότητες θα είναι όμως αυτές που θα καθορίσουν τον τελικό αριθμό». ​

Για το λόγο αυτό μάλιστα, σημαντικό βάρος δίνεται και στη στοχευμένη προσέγγιση ξένων αγορών που μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά γι’αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι. «Βαλκανικές χώρες με οδική πρόσβαση στην Ελλάδα, χώρες με καλή υγειονομική κατάσταση, όπως η Γερμανία, που οι πολίτες της εμπιστεύονται την Ελλάδα και παραδοσιακές δεξαμενές επισκεπτών όπως η Ρωσία και η Ουκρανία μπορούν, μαζί με τους συμπατριώτες μας, Έλληνες, να πραγματώσουν την αισιόδοξη προοπτική για τη φετινή σεζόν». Όπως άλλωστε τονίζει η διοίκηση του ομίλου «μια καλή, αλλά λόγω των συνθηκών διαφορετική σεζόν, θα αποτελέσει την παρακαταθήκη για τον Τουρισμό μας το 2021».

Στην προωθητική της καμπάνια η Grecotel σχεδίασε και προτείνει το το δικό της τρόπο διακοπών που ονομάζει «Καλοκαίρι στη Θάλασσα». Σε αυτόν, εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες εκτάσεις των resorts της, η εταιρεία διασφαλίζει το κάθε δωμάτιο να συνοδεύεται από την ομπρέλα του στη θάλασσα, τα πάντα να φροντίζονται από απόσταση με ειδικά ωράρια και διαδρομές και το φαγητό να προσφέρεται στις αυλές και την παραλία.

Στόχο να ανοίξει ένα ξενοδοχείο σε κάθε προορισμό έχει και ο όμιλος Μήτση, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στα τέλη Μαϊου όπου θα οριστηκοποιηθούν οι αεροπορικές συνδέσεις της χώρας μας με προορισμούς του εξωτερικού καθώς και η συχνότητα των πτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το Sofitel και το Galini Wellness Spa & Resort, θα είναι από τα πρώτα ξενοδοχεία του ομίλου που θα υποδεχτούν ξανά επισκέπτες ενώ θα ακολουθήσουν τα ξενοδοχεία του ομίλου σε προορισμούς όπως Ρόδο και Κρήτη. Παρότι ο Όμιλος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα από πλευράς τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων - το προσωπικό του ήδη εκπαιδεύεται στις νέες συνθήκες - η συχνότητα των πτήσεων και η ζήτηση για κάθε προορισμό θα είναι εκείνη που θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος ο οποίος διατηρεί 17 μονάδες σε Ρόδο, Κρήτη, Κω, Καμμένα Βούρλα και Αττική και υποδέχεται ετησίως περί τα 300.000 άτομα στα 5.500 δωμάτια του προσανατολίζεται στην πλήρη επαναλειτουργία 7 εξ αυτών των μονάδων μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει σταδιακά και η επαναλειτουργία των μονάδων του Sani/Ikos. Οι τελικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση όμως θα εξαρτηθούν και εδώ από την επαναφορά των αεροπορικών συνδέσεων, από τις διακρατικές συμφωνίες που θα συνάψει η χώρα μας με ξένες χώρες εντός κι εκτός ΕΕ και φυσικά από τις οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις. Το άνοιγμα και σε αυτόν τον όμιλο θα συνοδευτεί από την απαρέγκλιτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων της χώρας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ δεν αποκλείεται και η εφαρμογή πρόσθετων μέτρων για την καλύτερη δυνατή προστασία προσωπικού και πελατών.

Το πλεονέκτημα της αραιής δόμησης και τις 50 ανεξάρτητες βίλες-σουίτες στα ξενοδοχεία «Westin» και «Romanos» σχεδιάζει να αξιοποιήσει και το «Costa Navarino» (με τον στόχο της κοινωνικής αποστασιοποίησης) να λειτουργήσει ένα μεικτό σύστημα για τη φιλοξενία των επισκεπτών του αξιοποιώντας πλήρως τις 50 ανεξάρτητες βίλες-σουίτες στα ξενοδοχεία «Westin» και «Romanos».

Τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στις Κυκλάδες ανακοίνωσε ότι ανοίγει και η Aqua Vista Hotels. Με το μήνυμα ότι «ειδικά φέτος είναι ευθύνη όλων μας να είμαστε παρόντες και να στηρίξουμε τον Ελληνικό Τουρισμό με όλες μας τις δυνάμεις» η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανοίγει τα ξενοδοχεία της σε Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο και Πάρο».

Τέλος, από τις 12 Ιουνίου ξεκινά τμηματικά την λειτουργία του κι ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η παραλία του οποίου είναι ήδη ανοιχτή με βάση όμως τη δυναμικότητα που προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί τήρησης αποστάσεων. Ωστόσο τα εστιατόρια του Αστέρα, το Nobu Matsuhisa και το νέο εστιατόριο Privilege Project στην πλαζ θα επαναλειτουργήσουν από τα τέλη Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider