Από 1η Ιουλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από 1η Ιουλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού
Στους επισκέπτες μας «θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα

Από 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν σταδιακά οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το διάγγελμά του, σε μια προσπάθεια να αναβιώσει ο «νεκρωμένος», εδώ και καιρό, κλάδος του τουρισμού.

Όπως εξήγησε στους επισκέπτες μας «θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα, που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».

Για την προσπάθεια ανάκαμψης του τουριστικού κλάδου ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα μειωθεί από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. «Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει και το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων από τις 15 Ιουνίου καθώς και φορολογικά μέτρα αλλά και μέτρα ενίσχυσης της εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider