Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία
Νωρίτερα από το προβλεπόμενο θα ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να τονώσει τη βαριά βιομηχανία της χώρας η οποία έχει πληγεί σφόδρα από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τα εποχικά καταλύματα μπορούν να ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου ώστε να ανακτήσουν μέρος των χαμένων εσόδων.

Παράλληλα βέβαια ανακοίνωσε και άλλα μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας και η στήριξη της εργασίας για να μπορέσουν τα ξενοδοχεία να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών.

«Κάναμε την χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Τώρα ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε τους μήνες που έρχονται σε μια γέφυρα μέσω της οποίας θα περάσουμε από την άμυνα στην υγεία στην επίθεση στην ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού θα μειωθεί από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς. «Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς. Όπως εξήγησε στους επισκέπτες μας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ και θα τηρούνται τα γενικά υγειονομικά μας πρωτόκολλα, που δεν θα σκιάσουν, ωστόσο, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας

Όσον αφορά στην εργασία ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στο δίλημμα, συνεπώς, «επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση εργασίας», επιλέγεται η ενίσχυση εργασίας, ως μόνη υπεύθυνη και ρεαλιστική απάντηση στα λουκέτα που απειλούν, πια, όλες τις οικονομίες». Η παρέμβαση της εργασίας όπως διευκρίνισε θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, μεταξύ των οποίων και τα ξενοδοχεία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα μειωθεί και η προκαταβολή φόρου. «Πράγματι, είναι άδικο να καλείται κανείς να προπληρώσει φόρους με βάση τα όποια κέρδη είχε τη μία χρονιά, όταν αυτά -ειδικά φέτος- θα είναι πολύ λιγότερα. Η προκαταβολή φόρου, λοιπόν, θα μειωθεί γενναία. Και το ακριβές ποσοστό θα ανακοινωθεί σύντομα, ύστερα από μελέτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider