Απεργούν οι πιλότοι της British Airways στις 9, 10 και 27 Σεπτεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργούν οι πιλότοι της British Airways στις 9, 10 και 27 Σεπτεμβρίου
H British Airways χαρακτηρίζει «απόλυτα απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την απεργία».

Απεργία για τις 9, 10 και 27 Σεπτεμβρίου κήρυξαν οι πιλότοι της British Airways, όπως ανακοίνωσε η συνδικαλιστική ένωση Balpa.

Η απεργία των πιλότων έρχεται μετά τη διαμάχη με την εταιρεία για τις μισθολογικές απολαβές τους και θα είναι μια κινητοποίηση που αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες επιβάτες.

Το συνδικάτο εξήγησε ότι έκανε πολλές προτάσεις στην εταιρεία, οι οποίες, όπως εκτιμούν, θα μπορούσαν να διευθετήσουν τη διαμάχη χωρίς να προχωρήσουν σε απεργία.

«Η British Airways δεν αποδέχθηκε καμία από αυτές τις προτάσεις κι είναι σαφές, έπειτα από τις συζητήσεις με τα μέλη αυτές τις τελευταίες ημέρες ότι η πιο πρόσφατη πρόταση της British Airways δεν έλαβε τη στήριξη της πλειοψηφίας των πιλότων» τονίζει η ένωση.

H απεργία εγκρίθηκε σε ποσοστό 93% και αποφασίστηκε «ως έσχατη λύση», καθώς οι κυβερνήτες είχαν κάνει «τη μία μετά τη άλλη θυσία» τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της, η British Airways έκρινε «απόλυτα απαράδεκτη αυτήν την αδικαιολόγητη απεργία», θεωρώντας ότι έκανε μια «πολύ δίκαιη προσφορά».

Η αεροπορική εταιρεία θα τροποποιήσει τα δρομολόγιά της για να επιτρέψει σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επιβατών να πετάξουν, προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «πολλοί» πελάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Για τις πτήσεις που θα ακυρωθούν, είτε θα επιστραφούν τα χρήματα, είτε οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλες πτήσεις, διευκρινίζεται.

H Balpa υπολογίζει πως κάθε ημέρα απεργίας στοιχίζει περίπου 40 εκατ. λίρες (44 εκατ. ευρώ) στη British Airways και σημειώνει ότι οι προτάσεις της παραμένουν στο τραπέζι, «εάν η British Airways θα ήθελε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την απεργία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider