Μικρή παράταση στη δημοπρασία του φάσματος για το 5G

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή παράταση στη δημοπρασία του φάσματος για το 5G
Φουντώνουν τα σενάρια για τέταρτο παίκτη - Δεν αλλάζει το συνολικό χρονοδιάγραμμα της δημοπρασίας.

Παράταση μιας εβδομάδας στην προθεσμία κατάθεσης των φακέλων συμμετοχής στο διαγωνισμό για το 5G έδωσε η EETT, γεγονός που αναζωπύρωσε τα σενάρια για τέταρτο διεκδικητή του φάσματος συχνοτήτων των δικτύων πέμπτης γενιάς.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η παράταση δόθηκε μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις διεθνούς ομίλου και με στόχο να προλάβει να μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα και να επικυρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για να συμμετέχει στο διαγωνισμό. Παρότι το όνομα του ενδιαφερόμενου δεν έχει γίνει γνωστό, πολλοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να είναι η νέα ιδιοκτήτρια της Forthnet, United Group. Μια τέτοια κίνηση άλλωστε από την πλευρά της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας δεν θα προκαλούσε έκπληξη δεδομένου ότι έχει ήδη αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (MVNO) μέσω της Nova Mobile.

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο ότι η δημοπρασία δεν προβλέπει προνομιακούς όρους για την απόκτηση κομματιού του φάσματος από νέο παίκτη, κάτι που έχει ισχύσει σε αντίστοιχους διαγωνισμούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ωστόσο από την ΕΕΤΤ προωθείται η δημιουργία εικονικών παρόχων με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 30 Οκτωβρίου, όπου και θα καταβληθούν οι προσφορές μετά και την παράταση που δόθηκε. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η νέα παράταση δεν επηρεάζει το συνολικό χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, δεδομένου ότι καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και την ανακοίνωση των υπερθεματιστών παραμένει η 21η Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider