Νέες συνεργασίες στο online delivery ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Box.gr

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες συνεργασίες στο online delivery ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Box.gr
Αλυσίδες super market εντάσσονται στην πλατφόρμα και εμπορικές συνέργειες με το Skroutz.gr.

Μεγάλα βήματα στο online delivery ετοιμάζεται να κάνει το Box.gr του ομίλου ΟΤΕ, αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινώσει την είσοδό του στο λιανεμπόριο τροφίμων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, το Box.gr έχει συνάψει συνεργασία με δύο μεγάλες αλυσίδες super market, για την παραγγελία των προϊόντων τους μέσω της πλατφόρμας του. Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας θα γίνει εντός Οκτωβρίου και θα αφορά για αρχή, σίγουρα την πόλη της Αθήνας, αν όχι και κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Αργότερα βέβαια αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω.

Το Box.gr αναμένεται να εμπλουτίσει περαιτέρω τον online κατάλογο του, προσθέτοντας σταδιακά και μικρότερα καταστήματα που πωλούν από εδώδιμα είδη μέχρι ψιλικά. Στόχος είναι να εκμεταλλευτεί την εκρηκτική άνοδο των online παραγγελιών ενόψει πανδημίας, η οποία στην περίπτωση των super market κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο του έτους άνοδο 150% - η αξία της διαμορφώθηκε στα 56 εκατ. ευρώ και πλέον, σύμφωνα με έρευνα της Convert Group. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που αντίστοιχες κινήσεις παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του lockdown κι από τον βασικό ανταγωνιστή του Box.gr, το efood.gr το οποίο εγκαινίασε την συνεργασία του με την αλυσίδα σουπερ μάρκετ Σκλαβενίτη.

Η διεύρυνση της δραστηριότητας του Box.gr όμως, δεν περιορίζεται μόνο σε νέες κατηγορίες προϊόντων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr η πλατφόρμα ετοιμάζεται να λανσάρει και μια εμπορικού χαρακτήρα συνεργασία με την άλλη υπηρεσία food delivery, Skroutz.gr.

Η πλατφόρμα φέρεται να εξετάζει και την προοπτική της δημιουργίας στόλου διανομέων, ο οποίος θα δρομολογεί τις παραγγελίες σε περιπτώσεις που κάποιο συνεργαζόμενο κατάστημα δεν διαθέτει δικό του δίκτυο διανομής, χωρίς όμως αυτή την στιγμή να υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις.

Να θυμίσουμε ότι το Βοχ.gr ξεκίνησε ως υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 2019 και πλέον οι χρήστες του έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν από περισσότερα από 5.000 καταστήματα πανελλαδικά. Πέρα από τις ποικίλες υπηρεσίες που διαθέτει η εφαρμογή (δυνατότητα δημιουργίας γευστικού προφίλ, προγραμματισμού παραγγελιών κλπ) περιλαμβάνει και ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα επιβράβευσης. Συγκεκριμένα οι χρήστες της, μπορούν να μαζεύουν πόντους εξαργυρώνοντας τους είτε σε επόμενες παραγγελίες είτε σε άλλες υπηρεσίες του ομίλου ΟΤΕ, όπως για παράδειγμα πακέτα δεδομένων της COSMOTE.

Πριν από λίγες ημέρες η πλατφόρμα εγκαινίασε την συνεργασία της και με την Edenred υποστηρίζοντας πληρωμές από κάρτες Ticket Restaurant σε 600 και πλέον συμβεβλημένα καταστήματα του δικτύου της Edenred που είναι ταυτόχρονα και συνεργάτες του food delivery app.

Σημειωτέον ότι τη διεύρυνση της δραστηριότητας του Box.gr είχε προαναγγείλει, χωρίς να επεισέλθει σε λεπτομέρειες, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ήδη από τον Απρίλιο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider