Η Microsoft θα αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους της με ρομπότ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft θα αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους της με ρομπότ
Η Microsoft είναι μια από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που πειραματίζονται με μορφές της αποκαλούμενης ρομποτικής δημοσιογραφίας για την μείωση του κόστους

Δεκάδες δημοσιογράφους που εργάζονται στην ιστοσελίδα της MSN θαα αντικαταστήσει η Microsoft , βάζοντας στη θέση τους αυτοματοποιημένα συστήματα που θα επιλέγουν τις ειδήσεις , σύμφωνα με βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft, όπως και άλλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, πληρώνει δημοσιογραφικούς οργανισμούς για να χρησιμοποιεί ειδήσεις τους στην ιστοσελίδα της. Ωστόσο απασχολεί δημοσιογράφους που αποφασίζουν ποιές ειδήσεις θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα της καθώς και την επιμέλειά τους την επιλογή των τίτλων και των φωτογραφιών που τις συνοδεύεουν.

Στο κοντινό μέλλον όμως το έργο της παραγωγής ειδήσεων θα αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη, όπως δήλωσαν πηγές στην εφημερίδα Seattle Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέσα περίπου 50 παραγωγοί ειδήσεων που έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, ωστόσο μια ομάδα από δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης θα παραμείνει.

Σε απάντησή της η Microsoft ανακοίνωσε ότι η αλλαγή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αξιολόγησης των λειτουργιών της. «Όπως όλες οι εταιρείες αξιολογούμε το έργο μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουμε περισσότερο σε κάποιους τομείς και κατά διαστήματα να ανασυντασσόμαστε σε κάποιους άλλους. Οι αποφάσεις αυτές δεν σχετίζονται με την παρούσα πανδημία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

«Είναι αποθαρρυντικό να θεωρούμε ότι τα μηχανήματα μπορούν να μας αντικαταστήσουν... και όμως», δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους δημοσιογράφους που πρόκειται να αντικατασταθεί. Άλλοι πάλι τόνισαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να μην γνωρίζει καλά τους αυστηρούς δημοσιογραφικούς κανονισμούς και να καταλήγει να αναρτά ακατάλληλες ειδήσεις.

Η Microsoft είναι μια από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που πειραματίζονται με μορφές της αποκαλούμενης ρομποτικής δημοσιογραφίας για την μείωση του κόστους. Η Google είναι επίσης μια εταιρεία που επενδύει σε αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider