Τα νέα P40 της Huawei είναι οι μαραθωνοδρόμοι των smarthphones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα P40 της Huawei είναι οι μαραθωνοδρόμοι των smarthphones
Δεν κουράζονται ποτέ, διατηρούν συνεχώς υψηλές ταχύτητες και ξέρουν πώς να επαναφορτίζουν γρήγορα τις μπαταρίες του.

Για να ξεχωρίσεις στους αγώνες τρεξίματος στα εκατό μέτρα, πρέπει να έχεις πολύ καλή έκρηξη. Για να ξεχωρίσεις στη σφαιροβολία πρέπει να έχεις πολλή δύναμη. Για να ξεχωρίσεις στο άλμα εις μήκος πρέπει να έχεις πολύ καλή τεχνική. Για να διακριθείς, όμως, σε ένα αγώνισμα σαν τον Μαραθώνιο πρέπει να διαθέτεις όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά των αθλητών του στίβου. 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στον κόσμο των smartphones. Με την τεχνολογία και τον ανταγωνισμό να έχει φτάσει στα ύψη, για να κάνει ένα smartphone τη διαφορά δεν αρκεί μια πολύ καλή κάμερα ή η 5G τεχνολογία. Πρέπει να ξεχωρίζει σε όλους του τομείς, όπως συμβαίνει με τα smartphones της σειράς P40 (P40 και P40 Pro) της Huawei.

Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με τις επιδόσεις της σειράς P40 της Huawei. Επιδόσεις χάρη στις οποίες μπορούμε να τους δώσουμε τον τίτλο των μαραθωνοδρόμων των smartphones. 

Απόδοση που διαρκεί και επεξεργαστής ανεπανάληπτων ταχυτήτων

insider

Το chipset Kirin 990 5G, το πρώτο ενσωματωμένο στον κόσμο 5G SoC5 προσφέρει σταθερά ταχύτητες που δεν είχαμε συναντήσει μέχρι εχθές σε smartphones και είναι έως και 8 φορές πιο αποδοτικό από τα AI chips του ανταγωνισμού. Ακόμη, χάρη στην τεχνολογία 7nm+ EUV και τις καινοτόμες αρχιτεκτονικές CPU, το Huawei P40 μπορεί να επιτύχει υψηλή αποδοτικότητα και ευελιξία συστήματος. 

Θα σας εντυπωσιάσει η έξοχη απόδοση των γραφικών της Mali-G76 MC16 GPU, η ασυναγώνιστη επεξεργασία εικόνας που λειτουργεί με την αναβαθμισμένη ISP και η προηγμένη δυνατότητα του AI της NPU διπλού πυρήνα. Αυτά σε συνδυασμό με την μνήμη των 8GB RAM θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τους gamers.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στο chipset Kirin 990 5G, το οποίο αναβαθμίζει σχεδόν κάθε λειτουργία του συγκεκριμένου smartphone. Η κάμερα της σειράς P 40 δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός, αφού χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ΑΙ multi-instance segmentation, το Kirin 990 5G μπορεί να αναγνωρίσει και να ξεχωρίσει κάθε άτομο στο βίντεο και έτσι να αντικαταστήσει το background ακόμα και σε videos πολλών ατόμων. Επιπλέον, μπορεί να αναβαθμίσει  άμεσα τα βίντεο που τραβήχτηκαν με παλιές συσκευές σε ποιότητα HD

Η επιρροή του συγκεκριμένου chipset στην κάμερα δεν σταματά εκεί, αφού χάρη σε αυτό το P40 μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τα όρια μεταξύ του φόντου και των λεπτομερειών της εικόνας, όπως η γραμμή των μαλλιών και τα ρούχα και να εμφανίσει βάθος πεδίου επιπέδου μηχανής DSLR. 

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η κάμερα του συγκεκριμένου smartphone θεωρείται σχεδόν επαγγελματική.

Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και γρήγορη δυνατότητα φόρτισης

insider

Κάθε μαραθωνοδρόμος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ξεχωρίζει και για την αντοχή του. Έτσι τα νέα κινητά της Huawei χάρη στην καινοτόμο αρχιτεκτονική CPU προσφέρουν υψηλή αποδοτικότητα ισχύος, ενώ ο ο μηχανισμός κατανομής AI κάνει καλύτερη χρήση της μπαταρίας 3800 mAh για το P40 και αυτής των 4200 mAh για το P40 Pro 4200 ώστε να επιτύχει καλύτερη απόδοση και να αντέχει περισσότερο χωρίς φόρτιση. Ακόμα, όμως, κι όταν έρχεται η ώρα για φόρτιση, τα Huawei P40 και P40 Pro ολοκληρώνουν τη φόρτισή τους πριν προλάβαιτε να πιείτε τον πρωινό σας καφέ.

Συγκεκριμένα, η μπαταρία του P40 ξεχωρίζει από τις μπαταρίες των κινητών της κατηγορίας του αφού μετά από πλήρη φόρτιση μπορεί να μείνει αφόρτιστο για περίπου 89 ώρες. Επίσης, το P40 Pro με τον SuperCharge φορτιστή φτάνει σε μόλις μισή ώρα από το 0% στο 60%. Πολύ δυνατές αποδόσεις σε ένα τομέα που όλοι πλέον δίνουμε τεράστια σημασία, αφού κανείς μας δεν θέλει να μείνει ούτε για λίγα λεπτά με ξεφόρτιστο smartphone.

Στην περίπτωση που θέλετε μια συσκευή πιο οικονομική και μπορεί παράλληλα να σας προσφέρει πολύ καλές εμπειρίες στη φωτογραφία τότε τα δύο προσιτά μοντέλα της σειράς, Huawei P40 Lite και Huawei P40 Lite E έρχονται να καλύψουν τις απαιτήσεις σας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider