Αύριο κληρώνει για τους μνηστήρες της Forthnet

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύριο κληρώνει για τους μνηστήρες της Forthnet
Τις δεσμευτικές προσφορές τους έχουν κληθεί να καταθέσουν αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση των δανείων της Forthnet.

Τις δεσμευτικές προσφορές τους έχουν κληθεί να καταθέσουν αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση των δανείων της Forthnet προσθέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στη «μυθιστορηματική» εξαγορά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Nomura, η οποία έχει αναλάβει την διαδικασία για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών, θα λάβει δεσμευτικές προσφορές από την Duet, η οποία ανανέωσε το ενδιαφέρον της για την εταιρεία τηλεπικοινωνίας αμέσως αμέσως μόλις κατέρρευσε η συμφωνία με την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και η BC Partners μέσω της United Group, της θυγατρική της που δραστηριοποιείται στον χώρο της Pay TV και των τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις δεν αποκλείνουν το ενδεχόμενο και τρίτου παίκτη, ο οποίος μάλιστα έχει καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων και στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης της εταιρείας έχουν προχωρήσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε ενδελεχή έλεγχο (due diligence) της Forthnet, λαμβάνοντας οικονομικά, νομικά και άλλα στοιχεία.

Αφότου η Nomura και οι πωλήτριες τράπεζες παραλάβουν τις οριστικές προτάσεις κι εφόσον κριθούν ικανοποιητικές, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις προτού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το αν η διαδικασία θα προχωρήσει με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, όπως είχε γίνει στο παρελθόν τόσο με τον όμιλο της Alter Ego, όσο και με τους προηγούμενους ενδιαφερόμενους (Vodafone – Wind, Antenna Group – Blackstone) ή με διαγωνιστική διαδικασία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι και από την οποία θα αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Να θυμίσουμε ότι το τίμημα δείχνει να κινείται στα ίδια επίπεδα με αυτό τη Alter Ego (41 εκατ.ευρώ) ενώ παρόμοιο παραμένει και το ύψος του κουρέματος (80%) το οποίο μπορεί να γίνει στις τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται συνολικά σε 296,8 εκατ. ευρώ (με τα 255 εκατ. το βραχυπρόθεσμο μέρος τους και τα 41,850 εκατ. ευρώ το μακροπρόθεσμο). Ωστόσο παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι θα μπορούσε να υπάρξουν «διαφοροποιήσεις» λόγω της κρίσης του κορονοϊού και των οικονομικών επιπτώσεων που αυτή θα έχει και στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Ποιοι είναι οι μνηστήρες

Ο όμιλος της Duet Group είναι ένα βρετανικό επενδυτικό σχήμα, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 4 δισ. δολαρίων με επικεφαλής τον Henry Gabay. Αποτελεί όμιλο επενδύσεων χαρτοφυλακίου με θυγατρικές πολλές εταιρείες-διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των Duet Private Equity που εμπλέκεται στη διαδικασία με τη Forthnet, Emerging Markets Investment Management, Duet Alternative Investments, Merit Capital και Hill Street Limited. Στην περίπτωση της χώρας μας, το βρετανικό επενδυτικό fund είχε εκφράσει την πρόθεσή του να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην ψηφιακή τράπεζα Praxia, ενώ έχει ενδιαφερθεί και για την Νηρέα-Σελόντα καθώς και άλλα distress transactions.

Όσο για την BC Partners, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες στην Ευρώπη ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια και στην Β. Αμερική, να υπενθυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Wind. Η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε 113 επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε 5 βασικούς κλάδους σε 18 χώρες. Το 2019 μάλιστα εξαγόρασε και την United Group, μέσω της οποίας διεκδικεί την Forthnet, η οποία έχει στην κατοχή της τηλεπικοινωνιακές και εταιρείες streaming περιεχομένου σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη χώρας μας η εταιρεία έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider