Χαμηλότερης ποιότητας βίντεο σε Facebook και Instagram λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμηλότερης ποιότητας βίντεο σε Facebook και Instagram λόγω κορονοϊού
Στόχος είναι να μην υπάρξει συμφόρηση στα ευρυζωνικά δίκτυα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Σε υποβάθμιση της ποιότητας του video-streaming προχωρά το Facebook και το Instagram στην Ευρώπη, ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διασφάλιση της καλής λειτουργίας του δικτύου, τώρα που οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Στόχος είναι να μην υπάρξει συμφόρηση στα ευρυζωνικά δίκτυα, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, ψηφιακής ψυχαγωγίας, αλλά και ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας εξαιτίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικτύου που ανακοίνωσε τα νέα δεδομένα, τα χαμηλότερης ποιότητας βίντεο θα διαρκέσουν όσο συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίστοιχη πρωτοβουλία έχουν προχωρήσει αντιστοίχως το Netflix, το YouTube και η Amazon. Netflix και YouTube έχουν θέσει όριο 30 ημερών για την υποβάθμιση της ποιότητας των δικών τους βίντεο.

Αντιστοίχως και ο μεγάλος ανταγωνιστής του Netflix, η Disney, η οποία αναμένεται να λανσάρει στην Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα την νέα πλατφόρμα συνεχούς ροής περιεχομένου, Disney+, ανέφερε ότι θα μειώσει κατά 25% την ποιότητα των δικών της βίντεο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίντεο συνεχούς ροής (streaming) μπορεί να καταλαμβάνουν ακόμη και τα δύο τρίτα της κίνησης δεδομένων στα σταθερά και κινητά ευρυζωνικά δίκτυα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider