Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα
Η νέα τάση στην τεχνολογία θα είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα φοράνε όλοι, παντού.

Η νέα «μάχη», στην οποία επιδίδονται οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, είναι αυτή των «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για συσκευές που θα μπορούν να φορέσουν όλοι, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τα smartphones.

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η Snap, η Facebook, η Apple, η Magic Leap και άλλες, έχουν ήδη κυκλοφορήσει έξυπνες συσκευές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και προσφέρουν, είτε εξελιγμένη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, είτε απλές λειτουργίες, όπως η απάντηση σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο στόχος τους όμως είναι να «εξαφανίσουν» από την καθημερινότητα μας τα κινητά τηλέφωνα, ώστε οι πελάτες-καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα πάντα με ένα ζευγάρι... έξυπνα γυαλιά.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που... αγωνίζονται για την πρωτιά, σύμφωνα με το CNBC:

Το πρώτο headset της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ογκώδη. Φαίνεται όμως πως ετοιμάζει παράλληλα και την κυκλοφορία μίας ακόμα εκδοχής, η οποία θα μοιάζει σε σχήμα και μέγεθος ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών, για ολοήμερη χρήση, ένα χρόνο αργότερα το 2023.

Η Google αυτή τη στιγμή πουλάει προϊόντα Google Glass, τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες, αλλά δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας στο χρήστη, τα οποία επικεντρώνονται στην επαγγελματική χρήση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή για εμπορική χρήση, τα οποία, επίσης, δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας, όμως η πλατφόρμα της εταιρείας υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε μία πιο εξελιγμένη εκδοχή σύντομα.
 

Το πρώτο headset της Magic Leap κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και είναι αρκετά ογκώδες που επιτρέπει την προβολή, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, 3D animations και πολλά ακόμα σε ένα ψηφιακό κόσμο γύρω από το κεφάλι του χρήστη,

Όπως και τα HoloLens 2, τα Magic Leap είναι αρκετά ακριβά, με αρχική τιμή τα 2.295 δολάρια.

Η στρατηγική του Facebook φαίνεται πως είναι διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Σύμφωνα με το CNBC, το Facebook συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία της Ray-Ban, Luxottica για να σχεδιάζουν μαζί ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ανεπίσημο όνομα είναι Orion και αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2023 και του 2025.

Δεν έχουν ακουστεί πολλά για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Amazon, όμως το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Echo Frames, τα οποία προς το παρόν είναι ένα απλό σετ γυαλιών με ενσωματωμένο ηχείο και την υπηρεσία της Alexa.

Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει μία συσκευή Amazon Echo, μόνο που ο χρήστης το φοράει στο κεφάλι του.

Τα νέα «γυαλιά» της Snap λέγονται Spectacles 3 και κυκλοφόρησαν στην αγορά στις αρχές του Νοεμβρίου στην τιμή των 380 δολαρίων. Η εταιρεία φαίνεται να έχει διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τις περισσότερες εταιρείες (Microsoft, Facebook και Magic Leap) που ασχολούνται με το είδος, καθώς έχει κυκλοφορήσει τα γυαλιά χωρίς τα εφέ της επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία προστίθενται μέσα από την εφαρμογή της Snapchat.

Η Microsoft δουλεύει πάνω σε προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας. Το σετ HoloLens 2 βγήκε σε προσφορά στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ μία εξελιγμένη εκδοχή γυαλιών προηγμένης επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, αυτή την περίοδο, από τον αμερικανικό στρατό, με στόχο να κάνει τους στρατιώτες πιο αποτελεσματικούς κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η εκδοχή του στρατού λέγεται IVAS, ενώ η εκδοχή που θα κυκλοφορήσει για εμπορική χρήση λέγεται HoloLens 2 και θα κοστίζει 3.500 δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:47

Πού ανοίγει νέο κατάστημα η Pizza Hut

07:44

Εκατομμυριούχοι, διάσημοι και... μακαρίτες - Οι 13 πλουσιότεροι νεκροί celebrities

07:41

Αέριο: «Γέφυρα» η Ελλάδα ανάμεσα σε ΗΠΑ & Ουκρανία – Νέα deals ενόψει για αμερικανικό LNG

07:36

Ελαφρύνσεις σε βιομηχανικό ρεύμα: Στόχος για αποκαλυπτήρια εντός εβδομάδας – Ορόσημο το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού

07:31

Επίδομα θέρμανσης: Τα λάθη που κοστίζουν έως 1.200 ευρώ -Πώς μπορεί να χαθεί η ενίσχυση

07:24

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου - Ποιοι σταθμοί Μετρό κλείνουν

07:20

Τράπεζες: Η φόρμουλα για συμπαγή επιτοκιακά έσοδα, δυναμική στροφή στις προμήθειες

07:16

Ενεργειακά και δημοσιονομικά μπουστάρουν την κυβέρνηση - Σε ποιον ευχήθηκε εγκάρδια ο Νίκος Δένδιας

07:12

Η άνοδος της Βουλγαρίας – Μια αναβάθμιση με… timing – Οι αλλαγές στη Golden Visa

23:58

Ισημερινός: Δημοψήφισμα για την επιστροφή ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα

23:37

Ουκρανία: Ανακοίνωσε ότι έπληξε διυλιστήριο πετρελαίου στην περιοχή Σαμάρα της Ρωσίας

22:47

Κιλκίς: Πλήρωσε για αγορά αυτοκινήτου και δεν το παρέλαβε ποτέ

22:16

Συλλήψεις για παράνομη ανάθεση διοίκησης λάντζας στο Πέραμα

21:47

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε Παλαιστίνιο που εκτόξευε εκρηκτικό μηχανισμό στις δυνάμεις του στη Δυτική Όχθη

21:18

Ρωσία: Η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέλαβε άλλα δύο χωριά στη νότια Ουκρανία

20:58

Παπασταύρου: Η χώρα μας μετατρέπεται στην πράξη, στο πεδίο, σε ενεργειακό κόμβο

20:45

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 32 νεκροί σε δυστύχημα σε ορυχείο κοβαλτίου

20:36

24ωρη απεργία προκήρυξαν οι εργαζόμενοι και οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train στις 18 Νοεμβρίου

20:23

Καραμανλής για θάνατο Δ. Σταμάτη: Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον πολιτικό της ευθύνης και του μέτρου

20:04

Ιράν: Ξεκίνησε επιχειρήσεις σποράς νεφών για πρόκληση βροχοπτώσεων

19:42

Μπέσεντ: Η πρόταση Τραμπ για μέρισμα $2.000 απ' τους δασμούς θα απαιτούσε έγκριση του Κογκρέσου

19:26

Βούτσιτς: Μέσα σε μία εβδομάδα πρέπει να επιλυθεί η κρίση σχετικά με το ρωσικής ιδιοκτησίας διυλιστήριο NIS

19:13

ΗΠΑ; Στρατιώτες της Εθνοφρουράς θα αποσυρθούν από το Σικάγο και το Πόρτλαντ

19:00

Βρετανία: Πολιτική αναδίπλωση με τον φόρο εισοδήματος υπό την «ομηρία» των αγορών

18:56

Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ακροδεξιούς κυβερνητικούς εταίρους του λόγω της υπόνοιας Τραμπ περί παλαιστινιακού κράτους

18:29

Δολοφονία Λάλα: Η ΕΛΑΣ εντόπισε όπλα, πάνω από 100.000 ευρώ και χρυσές λίρες

18:24

Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο

18:20

Κικίλιας: Λιμάνια, ποντοπόρος ναυτιλία και ενέργεια, το νέο πλαίσιο ασφάλειας στην περιοχή

18:15

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερες οι έξι ανήλικες που συνελήφθησαν μετά από επεισόδιο ξυλοδαρμού

18:10

Ταχιάος: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider