Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα
Η νέα τάση στην τεχνολογία θα είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα φοράνε όλοι, παντού.

Η νέα «μάχη», στην οποία επιδίδονται οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, είναι αυτή των «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για συσκευές που θα μπορούν να φορέσουν όλοι, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τα smartphones.

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η Snap, η Facebook, η Apple, η Magic Leap και άλλες, έχουν ήδη κυκλοφορήσει έξυπνες συσκευές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και προσφέρουν, είτε εξελιγμένη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, είτε απλές λειτουργίες, όπως η απάντηση σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο στόχος τους όμως είναι να «εξαφανίσουν» από την καθημερινότητα μας τα κινητά τηλέφωνα, ώστε οι πελάτες-καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα πάντα με ένα ζευγάρι... έξυπνα γυαλιά.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που... αγωνίζονται για την πρωτιά, σύμφωνα με το CNBC:

Το πρώτο headset της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ογκώδη. Φαίνεται όμως πως ετοιμάζει παράλληλα και την κυκλοφορία μίας ακόμα εκδοχής, η οποία θα μοιάζει σε σχήμα και μέγεθος ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών, για ολοήμερη χρήση, ένα χρόνο αργότερα το 2023.

Η Google αυτή τη στιγμή πουλάει προϊόντα Google Glass, τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες, αλλά δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας στο χρήστη, τα οποία επικεντρώνονται στην επαγγελματική χρήση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή για εμπορική χρήση, τα οποία, επίσης, δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας, όμως η πλατφόρμα της εταιρείας υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε μία πιο εξελιγμένη εκδοχή σύντομα.
 

Το πρώτο headset της Magic Leap κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και είναι αρκετά ογκώδες που επιτρέπει την προβολή, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, 3D animations και πολλά ακόμα σε ένα ψηφιακό κόσμο γύρω από το κεφάλι του χρήστη,

Όπως και τα HoloLens 2, τα Magic Leap είναι αρκετά ακριβά, με αρχική τιμή τα 2.295 δολάρια.

Η στρατηγική του Facebook φαίνεται πως είναι διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Σύμφωνα με το CNBC, το Facebook συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία της Ray-Ban, Luxottica για να σχεδιάζουν μαζί ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ανεπίσημο όνομα είναι Orion και αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2023 και του 2025.

Δεν έχουν ακουστεί πολλά για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Amazon, όμως το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Echo Frames, τα οποία προς το παρόν είναι ένα απλό σετ γυαλιών με ενσωματωμένο ηχείο και την υπηρεσία της Alexa.

Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει μία συσκευή Amazon Echo, μόνο που ο χρήστης το φοράει στο κεφάλι του.

Τα νέα «γυαλιά» της Snap λέγονται Spectacles 3 και κυκλοφόρησαν στην αγορά στις αρχές του Νοεμβρίου στην τιμή των 380 δολαρίων. Η εταιρεία φαίνεται να έχει διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τις περισσότερες εταιρείες (Microsoft, Facebook και Magic Leap) που ασχολούνται με το είδος, καθώς έχει κυκλοφορήσει τα γυαλιά χωρίς τα εφέ της επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία προστίθενται μέσα από την εφαρμογή της Snapchat.

Η Microsoft δουλεύει πάνω σε προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας. Το σετ HoloLens 2 βγήκε σε προσφορά στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ μία εξελιγμένη εκδοχή γυαλιών προηγμένης επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, αυτή την περίοδο, από τον αμερικανικό στρατό, με στόχο να κάνει τους στρατιώτες πιο αποτελεσματικούς κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η εκδοχή του στρατού λέγεται IVAS, ενώ η εκδοχή που θα κυκλοφορήσει για εμπορική χρήση λέγεται HoloLens 2 και θα κοστίζει 3.500 δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:04

Ισορροπία δυνάμεων στον χρυσό: Γεωπολιτική ένταση vs επιτόκια

22:58

Κεραμέως για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό: Ωφελημένοι 400.000 εργαζόμενοι

22:45

Περού: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μιράγιες

22:36

Wall Street: «Έχτισαν» στα κέρδη της Δευτέρας οι δείκτες

22:04

Σε υψηλό 3,5 ετών η τιμή του brent - Ανάμικτα μηνύματα από τα Ορμούζ

21:42

ΥΠΟΙΚ Βρετανίας: «Σημαντική η σχέση μας με τους Ευρωπαίους γείτονες»

21:20

Ισραήλ: «Θα εξουδετερώσουμε και τον Μοτζάμπα Χαμενεΐ» - Διαδηλώσεις υπέρ του καθεστώτος στην Τεχεράνη

21:12

Λέσβος: Σταματά η αγορά γάλακτος και των παραγώγων του λόγω του αφθώδους πυρετού

21:09

Θ. Κοντογεώργης: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει ενιαία στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, αν χρειαστεί

21:05

Σιάμισιης: Η Ελλάδα, στη σημερινή συγκυρία, εξελίσσεται σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο

21:02

Ανησυχία Γεραπετρίτη για την κατάσταση στον Λίβανο και στη Δυτική Όχθη

20:55

Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο κατηγορεί τον Ισημερινό ότι βομβάρδισε παραμεθόριες περιοχές

20:42

Δήμας: «Οριστική λύση στην αναθεώρηση τιμών στις δημόσιες συμβάσεις»

20:39

Νέα «Εξοικονομώ»: Σε ποιους απευθύνονται, τι αλλάζει, τα ποσά και οι προϋποθέσεις

20:35

Ρούμπιο: «Τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα είναι ανεπαρκή»

20:29

Μακρόν: Η Γαλλία δε θα συμμετέχει σε επιχειρήσεις για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

20:28

Ταξί: Πανελλαδική απεργία και αύριο - Καθολική συμμετοχή την πρώτη ημέρα

20:24

Νίκη Κεραμέως: Νέα, εξαιρετικά σημαντική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό

20:19

Μητσοτάκης: Εντυπωσιασμένος από τον νέο κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

20:11

Ιράν: Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις των Μπασίτζ στην Τεχεράνη, νέες εκρήξεις στη Βαγδάτη

20:05

Real Consulting: ΑΜΚ ύψους €3,681 εκατ. με εισφορά εις είδος

20:04

Ιράν: Η δολοφονία Λαριτζανί «τινάζει στον αέρα» την ισορροπία εξουσίας

20:04

Η Ελλάδα στρατηγική αγορά για την Booking.com

19:59

Συνάντηση Πιερρακάκη - Birol στο Παρίσι, στο επίκεντρο Μ. Ανατολή και ενεργειακή ασφάλεια

19:49

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Κερδίσαμε τον πόλεμο με το Ιράν - Οι στόχοι παραμένουν ανεκπλήρωτοι»

19:38

Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό-τουρισμό και στην αρτοποιία

19:32

Κυρανάκης: «Η αύξηση του τουρισμού μας υποχρεώνει να βρούμε λύσεις για τη μεταφορά των επισκεπτών»

19:26

Τα ΗΑΕ «θα μπορούσαν να συμμετάσχουν» σε μια επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ

19:16

Τουρκία: Aστυνομικός που έριξε χημικά σε γυναίκα στο Γκεζί καταδικάστηκε να φυτεύσει 300 δέντρα

19:16

ΠΑΣΟΚ: Τον Πάρι Κουκουλόπουλο προτείνει για Αντιπρόεδρο της Βουλής ο Ανδρουλάκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider