Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα αντικαταστήσουν τα κινητά τηλέφωνα
Η νέα τάση στην τεχνολογία θα είναι τα έξυπνα γυαλιά που θα φοράνε όλοι, παντού.

Η νέα «μάχη», στην οποία επιδίδονται οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, είναι αυτή των «έξυπνων» γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Πρόκειται για συσκευές που θα μπορούν να φορέσουν όλοι, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τα smartphones.

Εταιρείες όπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η Snap, η Facebook, η Apple, η Magic Leap και άλλες, έχουν ήδη κυκλοφορήσει έξυπνες συσκευές που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και προσφέρουν, είτε εξελιγμένη εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας, είτε απλές λειτουργίες, όπως η απάντηση σε τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο στόχος τους όμως είναι να «εξαφανίσουν» από την καθημερινότητα μας τα κινητά τηλέφωνα, ώστε οι πελάτες-καταναλωτές να μπορούν να κάνουν τα πάντα με ένα ζευγάρι... έξυπνα γυαλιά.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες που... αγωνίζονται για την πρωτιά, σύμφωνα με το CNBC:

Το πρώτο headset της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ογκώδη. Φαίνεται όμως πως ετοιμάζει παράλληλα και την κυκλοφορία μίας ακόμα εκδοχής, η οποία θα μοιάζει σε σχήμα και μέγεθος ένα κλασικό ζευγάρι γυαλιών, για ολοήμερη χρήση, ένα χρόνο αργότερα το 2023.

Η Google αυτή τη στιγμή πουλάει προϊόντα Google Glass, τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες, αλλά δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας στο χρήστη, τα οποία επικεντρώνονται στην επαγγελματική χρήση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή για εμπορική χρήση, τα οποία, επίσης, δεν προσφέρουν εμπειρία 3D επαυξημένης πραγματικότητας, όμως η πλατφόρμα της εταιρείας υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε μία πιο εξελιγμένη εκδοχή σύντομα.
 

Το πρώτο headset της Magic Leap κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και είναι αρκετά ογκώδες που επιτρέπει την προβολή, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, 3D animations και πολλά ακόμα σε ένα ψηφιακό κόσμο γύρω από το κεφάλι του χρήστη,

Όπως και τα HoloLens 2, τα Magic Leap είναι αρκετά ακριβά, με αρχική τιμή τα 2.295 δολάρια.

Η στρατηγική του Facebook φαίνεται πως είναι διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες εταιρείες. Σύμφωνα με το CNBC, το Facebook συνεργάζεται με τη μητρική εταιρεία της Ray-Ban, Luxottica για να σχεδιάζουν μαζί ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ανεπίσημο όνομα είναι Orion και αναμένεται να κυκλοφορήσει μεταξύ του 2023 και του 2025.

Δεν έχουν ακουστεί πολλά για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Amazon, όμως το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Echo Frames, τα οποία προς το παρόν είναι ένα απλό σετ γυαλιών με ενσωματωμένο ηχείο και την υπηρεσία της Alexa.

Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει μία συσκευή Amazon Echo, μόνο που ο χρήστης το φοράει στο κεφάλι του.

Τα νέα «γυαλιά» της Snap λέγονται Spectacles 3 και κυκλοφόρησαν στην αγορά στις αρχές του Νοεμβρίου στην τιμή των 380 δολαρίων. Η εταιρεία φαίνεται να έχει διαφορετική προσέγγιση, σε σχέση με τις περισσότερες εταιρείες (Microsoft, Facebook και Magic Leap) που ασχολούνται με το είδος, καθώς έχει κυκλοφορήσει τα γυαλιά χωρίς τα εφέ της επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία προστίθενται μέσα από την εφαρμογή της Snapchat.

Η Microsoft δουλεύει πάνω σε προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας. Το σετ HoloLens 2 βγήκε σε προσφορά στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ μία εξελιγμένη εκδοχή γυαλιών προηγμένης επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, αυτή την περίοδο, από τον αμερικανικό στρατό, με στόχο να κάνει τους στρατιώτες πιο αποτελεσματικούς κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η εκδοχή του στρατού λέγεται IVAS, ενώ η εκδοχή που θα κυκλοφορήσει για εμπορική χρήση λέγεται HoloLens 2 και θα κοστίζει 3.500 δολάρια.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:38

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε με 155 ψήφους η πρόταση ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική

15:31

Χιλιάδες Κουβανοί διαδηλώνουν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα

15:29

5 υπέροχοι προορισμοί για σύντομες αποδράσεις τον Ιούνιο

15:17

ΠΟΥ: Προειδοποιεί για «κρίσιμες ελλείψεις» σε ιατρικό εξοπλισμό στη Γάζα

15:11

Σερβία: Το Συμβούλιο Ευρώπης προειδοποιεί για απειλές στα ανθρώπινα δικαιώματα

14:50

Σύσκεψη Μητσοτάκη για την αντιπυρική: Στη μάχη 18.500 πυροσβέστες και 4.000 οχήματα

14:46

Ουκρανία: Aνθρωπιστική βοήθεια 1 εκατ. δολαρίων καταστράφηκε από ρωσικό πλήγμα

14:40

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε «μεταλλαγμένο κόμμα Μητσοτάκη»

14:39

Sell off στο Χρηματιστήριο Άγκυρας μετά την απόφαση καθαίρεσης της ηγεσίας του CHP

14:39

Κλειστή η πρεσβεία των ΗΠΑ τη Δευτέρα 25 Μαΐου λόγω αμερικανικής ομοσπονδιακής αργίας

14:37

Lenovo: Αύξηση 27% στα έσοδα το α' τρίμηνο με ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη

14:24

ΑΑΔΕ: Έως 29 Μαΐου η υποβολή αιτημάτων για την άρση επικάλυψης αγροτεμαχίων

14:13

Αξιωματούχος ΗΑΕ: «50-50 οι πιθανότητες για μία συμφωνία που θα ανοίξει το Ορμούζ»

13:57

Λαγκάρντ: Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν εντός στόχου

13:55

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης απαντούν με πολυσέλιδα υπομνήματα στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς

13:50

Σενάριο επαναφοράς του 13ου μισθού στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση - «Ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος

13:44

Νέος νόμος των Ταλιμπάν στερεί από τις γυναίκες ακόμα και το δικαίωμα διαζυγίου

13:33

ΗΠΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η «αυτοψία» των Δημοκρατικών για την ήττα του 2024

13:27

Ινδία: Περισσότερα από 300 ύποπτα κρούσματα θερμοπληξίας λόγω καύσωνα

13:23

Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 27/5

13:14

Ημερίδα της Επ. Ανταγωνισμού με θέμα «Κατάχρηση Δεσπόζουσας Θέσης – Εξελίξεις και Προοπτικές»

13:13

ΟΔΔΗΧ: Έσοδα 71,8 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο και μείωση των εγγυήσεων για τον Ηρακλή το α' τρίμηνο

13:11

Το πιο παράξενο πρόστιμο που μπορείς να φας στην Ελλάδα

13:09

Δυσοσμία στην Αττική: Το ΕΛΚΕΘΕ αποκλείει φυσική προέλευση από τον Σαρωνικό

13:06

ΥΠΑ: Αυξημένη κατά 5,6% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Ελλάδας στο α' τετράμηνο

12:56

Διαγνωστικές εξετάσεις: Εξοικονόμηση πόρων για ΕΣΥ και καλύτερο αποτέλεσμα μέσω ΑΙ

12:53

Αύξηση 4,1% στις τιμές οικοδομικών υλικών τον Απρίλιο

12:47

Υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής - Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

12:42

Η Louis Hotels υποδέχεται το καλοκαίρι με 35% έκπτωση σε Ελλάδα και Κύπρο

12:37

Ώρα για κουίζ!

reader insider