Έρχεται το πρώτο smartphone με οθόνη 5Κ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται το πρώτο smartphone με οθόνη 5Κ
Ποια εταιρεία ετοιμάζει το πρώτο 5Κ κινητό παγκοσμίως και ποια τα χαρακτηριστικά του.

Την πρωτοπορία της στις οθόνες έξυπνων κινητών τηλεφώνων φαίνεται πως συνεχίζει η Sony αφού μετά το Xperia Z5 Premium, το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ως το πρώτο κινητό στον κόσμο με οθόνη 4K, η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να μας συστήσει το πρώτο κινητό με οθόνη !

Σύμφωνα με το Phone Arena και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Sony ετοιμάζει μία συσκευή με αριθμό μοντέλου J8220, που διαθέτει οθόνη 21:9 και υποστηρίζει ανάλυση 5040 x 2160 pixels (5K). Η ναυαρχίδα ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην αγορά με την ονομασία Xperia 1R και φημολογείται ότι θα διαθέτει οθόνη με μικρότερη διαγώνιο από το σημερινό κορυφαίο μοντέλο 6,1 αντί 6,5 ιντσών, της Ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο κινητό Sony Xperia 1R θα φορά Snapdragon 855 SoC ή Snapdragon 855 Plus SoC της Qualcomm. Μάλιστα η υψηλής ανάλυσης οθόνη ενδέχεται να σχετίζεται και με την εικονική πραγματικότητα (VR) με αρκετούς να υποστηρίζουν πως σε συνδυασμό με το κινητό η εταιρεία θα παρουσιάσει και κάποιο αξεσουάρ (π.χ κάποιο VR headset).

Κατά τα λοιπά το νέο κινητό θα διαθέτει 6GB ή 8GB RAM και με 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το νέο SoC θα διαθέτει ισχυρότερο επεξεργαστή και επεξεργαστή γραφικών ώστε να μπορεί να συνδυαστεί και με ένα ξεχωριστό 5G modem.

Όσο για τα αποκαλυπτήρια του καινοτόμου αυτού μοντέλου, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως θα παρουσιαστεί στην έκθεση IFA του Βερολίνου η οποία πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο αρχές Σεπτεμβρίου.

Έρχεται το πρώτο smartphone με οθόνη 5Κ
Έρχεται το πρώτο smartphone με οθόνη 5Κ
Έρχεται το πρώτο smartphone με οθόνη 5Κ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider