Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την... κυριαρχία του διαστήματος (pic & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την... κυριαρχία του διαστήματος (pic & vid)
Τζεφ Μπέζος και Έλον Μασκ «τσακώνονται» για την... κυριαρχία του διαστήματος.

Τα σχέδια του Τζεφ Μπέζος να «στείλει» σε τροχιά γύρω από τη Γη 1.236 δορυφόρους, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Έλον Μασκ, ο οποίος λίγο – πολύ κατηγόρησε τον CEO και ιδρυτή της Amazon πως τον αντέγραψε!

Σύμφωνα με ανάρτηση του Μπέζος στο Twitter, οι δορυφόροι της Amazon θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, για να μεταδίδουν internet υψηλής ταχύτητας ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Όμως σύμφωνα με τον ιδρυτή της Tesla, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με κωδική ονομασία Project Kuiper φαίνεται να μοιάζει πολύ με ένα δικό του πρόγραμμα και σχολίασε κάτω από το σχετικό post «copy cat», ότι αντέγραψε την ιδέα του δηλαδή.

Να θυμίσουμε πως ο Έλον Μασκ είναι ο ιδιοκτήτης της SpaceX, μιας εταιρείας που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος. Συγκεκριμένα, το τμήμα Starlink της εταιρείας, το Νοέμβριο έλαβε την σχετική έγκριση για να «στείλει» σε τροχιά 11.943 δορυφόρους με τον ίδιο σκοπό. Μάλιστα, το Φεβρουάριο εκτοξεύθηκαν οι πρώτοι δύο -δοκιμαστικοί- δορυφόροι.

Η «ίντριγκα» όμως δεν σταματά εκεί, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNBC, η Amazon προσέλαβε ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Starlink για να ηγηθεί του προγράμματος Project Kuiper.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες έχουν έρθει σε «κόντρα» στο Twitter.

To 2015 o Bezos έκανε ένα post για την εκτόξευση ενός πυραύλου από την εταιρεία του Blue Origin, με τον Μασκ να του απαντά πως ο δικός του πύραυλος είχε... προηγηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider