Το τελευταίο θύμα μιας μεγάλης παραβίασης προσωπικών δεδομένων έγινε η δημοφιλής εφαρμογή διαδικτυακών γνωριμιών Coffee Meets Bagel με τους κυβερνοεγκληματίες να εκθέτους προσωπικές πληροφορίες 6 εκατομμυρίων μελών της.

Οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του Coffee Meets Bagel εμφανίστηκαν σε μια τεράστια βάση κλεμμένων δεδομένων που πωλείτο στο σκοτεινό ιστό (dark Web) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης και η πληροφορία για την κλοπή των δεδομένων των χρηστών αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον ιστότοπο γνωριμιών με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου που έστειλε στους χρήστες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, εξηγώντας τους ότι τα ονόματα τους και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους είχαν εκτεθεί.

«Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι ορισμένα στοιχεία από τον λογαριασμό σας στο Coffee Meets Bagel ενδέχεται να έχουν αποκτηθεί από μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη» ανέφερε το email.

«Μόλις το πληροφορηθήκαμε, πήραμε γρήγορα μέτρα για να καθορίσουμε το εύρος του προβλήματος ... Έχουμε απευθυνθεί σε εμπειρογνώμονες για να γίνει ενδελεχής έλεγχος των συστημάτων μας και των υποδομών ασφαλείας μας»

Η εφαρμογή γνωριμιών ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε διαδιακασία βελτίωσης της ασφάλειάς της για καλύτερη ανίχνευση αλλά και πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων στο μέλλον. 

Παρά τις σχετικά περιορισμένες πληροφορίες που εκτέθηκαν από την επίθεση- δεν έχουν παραβιαστεί στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς -  οι ειδικοί της ασφάλειας προειδοποιούν ότι μια τέτοια παραβίαση θα μπορούσε να αυξήσει τα θύματα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.