Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης: Δίνει 5 δισ. ευρώ στις οικονομίες που επλήγησαν από τον πόλεμο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης: Δίνει 5 δισ. ευρώ στις οικονομίες που επλήγησαν από τον πόλεμο
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να διαθέσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ το 2026 σε χώρες και εδάφη που πλήττονται από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να διαθέσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ το 2026 σε χώρες και εδάφη που πλήττονται από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, στην πρώτη γραμμή των οποίων είναι το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Δυτική Όχθη και η Γάζα.

«Ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος της σύγκρουσης είναι ήδη αισθητός» σε αρκετές χώρες, αναφέρει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε ανακοίνωση, επικαλούμενο «διαταράξεις στις εμπορικές οδούς, σοκ στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες, υποχώρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και πολύ μεγαλύτερα κόστη για τον πληθυσμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δεν έχουν λεφτά για ενεργειακές ανακαινίσεις οι Έλληνες - Το κόστος «μπλοκάρει» την εξοικονόμηση

«Πυρετός» αιτήσεων για το Fuel Pass III: Πάνω από 1 εκατ. οι δικαιούχοι - Πότε πιστώνονται τα χρήματα

Με ελληνικό DNA το μπέρμπον των Peaky Blinders

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider