Τέλος η πληρωμή του Netflix μέσω της εφαρμογής στα iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος η πληρωμή του Netflix μέσω της εφαρμογής στα iPhone
Η ανανεωμένη εφαρμογή του Netflix για συσκευές iOS, δεν διαθέτει πλέον πεδία για την εγγραφή στην υπηρεσία.

Φρένο στην πληρωμή της συνδρομής του Netflix μέσω του App Store για συσκευές iOS, δηλαδή για iPhone και iPad μπαίνει από την νέα χρονιά.

Η ανανεωμένη εφαρμογή του Netflix για συσκευές iOS, δεν διαθέτει πλέον πεδία για την εγγραφή στην υπηρεσία, ούτε υπάρχουν οδηγίες για τον τρόπο αγοράς ή ανανέωσης μιας συνδρομής. ΄Κατ επέκταση όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους, θα πρέπει να το κάνουν μέσα από την ιστοσελίδα του Netflix.

Η σημαντική αυτή αλλαγή πολιτικής, την οποία επιβεβαίωσε το Netflix τέθηκε σε δοκιμαστική εφαρμογή από το τέλος του περασμένου μήνα. Μετά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής της, η διακοπή της επιλογής για αγορά ή ανανέωση συνδρομής εντός της εφαρμογής (in-app purchase) εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη την πλατφόρμα του Netflix και για όλους τους συνδρομητές.

Όπως περιγράφεται και στην ιστοσελίδα υποστήριξης του Netflix, η ανανεωμένη εφαρμογή του Netflix για συσκευές iOS, δεν διαθέτει πεδίο για εγγραφή στην υπηρεσία, ούτε οδηγίες για αγορά ή ανανέωση της συνδρομής. Παράλληλα οι επιλογές χρέωσης του iTunes δεν είναι πλέον διαθέσιμες σε νέους ή παλιούς συνδρομητές και το app της συνδρομητικής πλατφόρμας διαθέτει μόνο το πεδίο σύνδεσης (sign in).

Βασικός λόγος για την εν λόγω αλλαγή είναι η προμήθεια που κρατά η Apple για κάθε ανανέωση συνδρομής μέσω του συστήματός της, η οποία είναι αρκετά υψηλή και φαίνεται να μην συμφέρει το Netflix. Η Apple εισπράττει 30% προμήθεια για όλες τις νέες συνδρομές που αγοράζονται εντός της εφαρμογής iOS κατά τον πρώτο χρόνο και 15% από τον δεύτερο χρόνο και μετά. Ακόμα και αν η μείωση μοιάζει σημαντική, οι απώλειες (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια δολάρια) για μία εταιρεία του μεγέθους του Netflix είναι σημαντικές.

Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε στην ιστοσελίδα MacRumors: «Δεν υποστηρίζουμε πλέον το iTunes ως τρόπο πληρωμής για τα νέα μας μέλη ωστόσο τα ήδη υπάρχοντα μέλη που χρησιμοποιούν το iTunes ως μέθοδο πληρωμής μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Η Apple είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μαζί με τον οποίο εργαζόμαστε στενά για να προσφέρουμε εξαιρετική ψυχαγωγία σε μέλη μας σε όλο τον κόσμο και κατά μήκος μίας μεγάλης γκάμας συσκευών που συμπεριλαμβάνει τα iPhone και Apple TV».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider