Στις 26 Φεβρουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για να εξετάσει την προσφυγή της Hard Rock International κατά της απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που την απέκλεισε από το διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Hard Rock η ΑΕΠΠ αποδέχθηκε την προσφυγή της, ενεργοποιώντας μάλιστα τα προσωρινά μέτρα προστασίας που «παγώνουν» τη διαδικασία του διαγωνισμού μέχρι να βγει η οριστική της απόφαση.

Νομικές πηγές αναφέρουν πως το «πάγωμα» ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο καθώς κατατέθηκε προσφυγή κατά του διαγωνισμού. Μάλιστα, σημειώνουν πως ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ είχε δηλώσει και εγγράφως ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει ο διαγωνισμός εφόσον εξετάζεται σχετική προσφυγή από την αρμόδια Αρχή.

Κύκλοι της Hard Rock πάντως δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο σκεπτικό της απόφασης της ΑΕΠΠ για τα μέτρα προστασίας τονίζοντας ότι σε αυτή αναφέρεται πως «…..διότι εν όψει και της σπουδαιότητας των τιθέμενων νομικών και πραγματικών ζητημάτων απαιτείται προηγουμένως ενδελεχής σε έκταση αυτοτελής και σε συνδυασμό μεταξύ τους μελέτης…». Όπως σημειώνει, εξάλλου, η εταιρεία στην χθεσινή ανακοίνωσή της «η αιτιολογία της εκδοθείσας απόφασης, σύμφωνα με την Hard Rock International, αναδεικνύει τη σοβαρότητα, καθώς και τη νομική και πραγματική θεμελίωση της προσφυγής της».

Αναμένοντας την απόφαση της ΑΕΠΠ

Αν και η συνεδρίαση της ΑΕΠΠ, όπως αναφέραμε, έχει προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, η απόφαση επί της προσφυγής δεν αναμένεται σύντομα. Και αυτό γιατί, αφενός υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες και αφετέρου θα πρέπει το σκεπτικό της απόφασης να μπορεί να «σταθεί» σε τυχόν άλλες προσφυγές.

Εξάλλου, η Hard Rock έχει ξεκαθαρίσει πώς αν απορριφθεί η προσφυγή της από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) θα προσφύγει στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αλλά και στις ευρωπαϊκές Αρχές.

Πάντως, αν η απόφαση της ΑΕΠΠ είναι απορριπτική η Επιτροπή Παιγνίων θα προχωρήσει άμεσα στην αποσφράγιση της προσφοράς της Mohegan – ΓΕΚ Τέρνα. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει και ο δρόμος για να ξεκινήσουν και οι πρόδρομες εργασίες (κατεδάφιση κτηρίων) από τη Lamda Development στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.