Εγκρίθηκε η πρώτη fast track οικοδομική άδεια για το Killada Hills

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε η πρώτη fast track οικοδομική άδεια για το Killada Hills
Πρόκειται για στρατηγική επένδυση προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Dolphin Capital στην Ερμιονίδα. 

Την πρώτη οικοδομική άδεια για τουριστικό έργο που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις υπέγραψε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο λόγος για την στρατηγική επένδυση του παραθεριστικού θερέτρου Kilada Hills συνολικής έκτασης 2,026 στρεμμάτων και προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Dolphin Capital στην Ερμιονίδα.

Η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιείται σε δύο κύριες φάσεις:

Η πρώτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

Σύμφωνα με την Dolphin Capital, η πώληση των προνομιούχων οικοπέδων επί του γηπέδου γκολφ θα ξεκινήσει άμεσα και ήδη καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, με σημαντικό αριθμό προ-κρατήσεων να έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

δ

Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς επίσης και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Dolphin Capital, Μίλτος Καμπουρίδης ο μέσος συντελεστής δόμησης της επένδυσης ανέρχεται σε μόλις 10%, ενώ άνω του 50% της πολεοδομούμενης έκτασης θα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί ιδία κεφαλαία του ομίλου Dolphin Capital άνω των 80 εκατ. ευρώ για την αγορά, το σχεδιασμό και την αδειοδότηση της σχετικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη, το Kilada Hills θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider