Παράταση έως τις 28 Ιουνίου παίρνει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό για την άδεια καζίνου στο Ελληνικό, σύμφωνα με την διοίκηση της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ). 

Ειδικότερα, η Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) προχώρησε στη μετάθεση της προθεσμία της 31ης Μαΐου 2019, έπειτα από αιτήματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική προθεσμία είχε οριστεί για τις 22 Απριλίου 2019.

Η εξέλιξη θεωρείται αναμενόμενη καθώς υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να διευκρινιστούν στους ενδιαφερόμενους μεταξύ των οποίων είναι οι αμερικανικές Caesars, Hard Rock International (HRI), Mohegan Gaming and Entertainment (MGE), καθώς και την Genting Group. Οι Αμερικανοί της Caesars, πάντως, εκτιμάται πως βρίσκονται εκτός παιχνιδιού, εξαιτίας των μετοχικών αλλαγών και της νέας στρατηγικής που επέβαλε ο νέος ισχυρός μέτοχος.

Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την δεινέργεια του διαγωνισμού και την υλοποίηση της επέκτασης αποτελεί μέχρι στιγμής η  πολεοδομική και ιδιοκτησιακή ωρίμανση της έκτασης. Παράλληλα αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) αλλά και να εκδοθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το Πάρκο, τις ζώνες Πολεοδόμησης και τις ζώνες Ανάπτυξης της έκτασης στο Ελληνικό.

Ωστόσο οι εθνικές εκλογές που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου ενδέχεται να παρατείνουν ακόμα περισσότερο την διαδικασία. 

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη η επένδυση στο Ελληνικό,μπαίνει στην τελική ευθεία.

Στη πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πορεία της επένδυσης και στην οποία συμμετείχαν ο κ. Φλαμπουράρης, η συντονίστρια του έργου Θεοπίστη Πέρκα και οι ηγεσίες του ΤΑΙΠΕΔ και της «Ελληνικό Α.Ε» ανακοινώθηκε πως:

  • ολοκληρώθηκε στις 14.5.2019 η δημόσια διαβούλευση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και 
  • συνεδρίασε 17.5.2019 το κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, με θέμα την παρουσίαση των μελετών για την έγκριση των προβλεπόμενων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.