«Φρένο» στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρένο» στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού την περίοδο του lockdown.

Απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών όπως είδη ένδυσης-υπόδησης, ηλεκτρονικά είδη κτλ, από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λόγω του lockdown, υπεγράφη το πρωί της Τρίτης, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της ΕΣΕΕ η οποία μάλιστα απέστειλε επιστολή την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης για την «αποτροπή δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού για δεύτερη φορά σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές λόγω του νέου lockdown».

Εξετάζεται το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΕΕ: Όχι πωλήσεις διαρκών προϊόντων από σουπερμάρκετ στη διάρκεια του lockdown

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider