Ο Έλον Μασκ έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Συνεχίζει να αυξάνει την περιουσία του ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ. «Άλμα» 339% για τη μετοχή της εταιρείας φέτος.

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε ο διορατικός ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ μετά το «ράλι» που συνεχίζει να καταγράφει η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ τη Δευτέρα στα 1.835 δολάρια.

Με αυτό τον τρόπο η περιουσία του Μασκ ενισχύθηκε κατά 7,8 δισ. δολάρια σε μία ημέρα, φτάνοντας συνολικά τα 84,8 δισ. δολάρια. Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον φέρνει στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Συνολικά η περιουσία του αυξήθηκε κατά 57,2 δισ. δολάρια για εφέτος, όπου είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση περιουσίας μετά από αυτή του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο συγκέντρωσε 73 δισ. δολάρια το 2020 και φτάνοντας τα 188 δισ. δολάρια.

Οι μετοχή της Tesla έχει καταγράψει «άλμα» 339% φέτος, ενισχύοντας την προσδοκία ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 το επόμενο διάστημα. Παράλληλα ένα άλλο κομμάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω την περιουσία του Μασκ είναι η SpaceX. Η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει μια χρηματοδότηση ύψους 2 δισ. δολαρίων που θα αυξήσει την αποτίμηση των ιδίων κεφαλαίων σε 46 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider