Στο Σαββατοκύριακο «ποντάρουν» εμπορικά κέντρα και malls

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Σαββατοκύριακο «ποντάρουν» εμπορικά κέντρα και malls

Εμπορικά κέντρα και malls όπως και η υπόλοιπη αγορά άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους τη Δευτέρα, με την κίνηση των πρώτων ημέρων να δίνει «ανάσα» στις επιχειρήσεις και τους εμπόρους να εμφανίζονται αισιόδοξοι έπειτα από αρκετό καιρό. Το βλέμμα πλέον στρέφεται στο πρώτο Σαββατοκύριακο επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, καθώς ...παραδοσιακά το Σάββατο βγαίνει περισσότερος κόσμος για ψώνια ενώ βρισκόμαστε και εν μέσω εκπτώσεων με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Από την πρώτη μέρα πάντως, η κίνηση στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας ήταν ικανοποιητική με αρκετούς καταναλωτές λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών να επιλέγουν τους κλειστούς χώρους για τις αγορές τους. Ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών που είχαν στη διάθεση τους δεν φάνηκε μάλιστα τους επηρεάζει, παρά το γεγονός ότι αρκετοί χρειάστηκε να μετακινηθούν από άλλες περιοχές, καθώς όπως σημείωναν, η δυνατότητα να ψωνίσουν από πολλά καταστήματα που βρίσκονται συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο διευκόλυνε τις μαζικές αγορές.

Και στα εμπορικά κέντρα δεν έλειψαν οι ουρές έξω κυρίως από μεγάλες αλυσίδες ένδυσης λόγω του περιορισμένου αριθμού των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται εντός των καταστημάτων, με τους καταναλωτές ωστόσο να φορούν μάσκες ενώ και οι υπεύθυνοι έκαναν ανά διαστήματα συστάσεις ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Τα εμπορικά κέντρα αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση το Σαββατοκύριακο που έρχεται, το πρώτο των χειμερινών εκπτώσεων με ανοιχτά μαγαζιά, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι κι όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν για ψώνια τις καθημερινές περιμένουν το τέλος της εβδομάδας για να κάνουν κι εκείνοι τις αγορές τους έπειτα από 2,5 μήνες.

Αν και υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας, στην προ κορονοϊού εποχή, οι επισκέψεις στα malls, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, συνδυάζονταν και με άλλες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα μια βόλτα για φαγητό ή καφέ μαζί με τα ψώνια, εν μέσω lockdown τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Έτσι οι καταναλωτές και για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα θα... αρκεστούν στις απαραίτητες αγορές εντός των δύο ωρών, με τη δυνατότητα μόνο για έναν καφέ ή κάποιο σνακ με take away.

Διαβάστε επίσης:

«Ζωντάνεψε» η αγορά – Αισιοδοξία από τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider