Πότε ανοίγει τις πόρτες του το «μίνι» ΙΚΕΑ στον Πειραιά

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε ανοίγει τις πόρτες του το «μίνι» ΙΚΕΑ στον Πειραιά

Το πρώτο μικρού μεγέθους ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης καταστημάτων του ομίλου Fourlis, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στον Πειραιά.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο καταστημάτων που λανσάρει ο όμιλος, μεγέθους 1 .000-2.000, τα οποία λειτουργούν εντός του αστικού ιστού, σε αντίθεση με τα κλασικά, μεγάλα ΙΚΕΑ. Το συγκεκριμένο κατάστημα εκτείνεται σε χώρο 2.000 τ.μ στην οδό Γούναρη στον Πειραιά και θα διαθέτει accessories αλλά και μικρότερα έπιπλα. Το «μίνι » ΙΚΕΑ ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει προς τα τέλη του 2020 ωστόσο το lockdownκαθυστέρησε τελικά τα εγκαίνια.

Στρέφοντας το βλέμμα στη ...μετά Covid εποχή, ο όμιλος Fourlis προγραμματίζει νέες επενδύσεις για την επόμενη τριετία ενώ δρομολογείται η δημιουργία των νέων «μικρών» ΙΚΕΑ, σε Πάτρα και Κρήτη, στο πλαίσιο της νέα φιλοσοφίας καταστημάτων που αναπτύσσει ο Όμιλος.

Όσο αφορά στην πορεία των πωλήσεων κατά τις δύο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας της αγοράς, πηγές της εταιρείας σημειώνουν στο insider.gr ότι ήταν αυξημένες αν και ο περιορισμός των 2 ωρών που ισχύει για τις αγορές δεν ευνοούσε τις μετακινήσεις των καταναλωτών στα καταστήματα που βρίσκονται εκτός του αστικού ιστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα ΙΚΕΑ την προηγούμενη περίοδο εξυπηρετούσαν τους καταναλωτές μέσω του e-shop το οποίο «κράτησε» έως έναν βαθμό τη συνολική πτώση των πωλήσεων από τα φυσικά καταστήματα ενώ μετά την εφαρμογή του click away τον Δεκέμβριο ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 40% των καταναλωτών επέλεξε τη συγκεκριμένη μέθοδο παραλαβής των προϊόντων.

Διαβάστε επίσης:

Fourlis: Επενδύσεις και νέα «μικρά» ΙΚΕΑ σε Κρήτη και Πάτρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider