Πώς κινήθηκε η αγορά της Αθήνας το πρώτο Σαββατοκύριακο των εκπτώσεων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς κινήθηκε η αγορά της Αθήνας το πρώτο Σαββατοκύριακο των εκπτώσεων
O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης περιγράφει στο insider.gr την εικόνα της αγοράς στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά της πρωτεύουσας το πρώτο Σαββατοκύριακο των θερινών εκπτώσεων με τους καταναλωτές να επισκέπτονται μεν τα καταστήματα αλλά στην πλειονότητά τους να μην προχωρούν σε αγορές.

Οι έμποροι της πρωτεύουσας ήλπιζαν σε αύξηση του τζίρου τους με την έναρξη των εκπτώσεων καθώς το προηγούμενο δίμηνο και μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων, η εικόνα στην αγορά ήταν απογοητευτική.

Περιγράφοντας αναλυτικά την κίνηση στις περιοχές του κέντρου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σημειώνει στο insider.gr:

«Στην περιοχή της Ομόνοιας, ελάχιστη ήταν η κίνηση το Σάββατο και λίγο καλύτερα την Κυριακή ενώ στην Ερμού χαμηλή και τις δύο μέρες. Στο Κολωνάκι,το Σάββατο ήταν σχετικά καλά, μηδενική η κίνηση ωστόσο την Κυριακή. Αντίθετα στο Εμπορικό Τρίγωνο η κατάσταση ήταν δραματική και τις δύο ημέρες».

Καλύτερη η εικόνα στις περιφερειακές αγορές του κέντρου

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, καλύτερη εικόνα παρουσίασαν οι περιφερειακές αγορές. «Κινήθηκε μεν πτωτικά σε σχέση με πέρσι, ωστόσο συγκριτικά με τις άλλες περιοχές ήταν βελτιωμένη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης με ανάρτησή του στο twitter είχε κάνει λόγο για «αδιάφορη πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων στην αγορά της Αττικής με θερμοκρασία εποχής υψηλή και εμπορική κίνηση χαμηλή».

Σχολιάζοντας τέλος ο κ. Κορκίδης την προηγούμενη εβδομάδα, τις θερινές εκπτώσεις στην Αττική, όπου όπως σημείωσε, πραγματοποιούνται άνω του 50% των εμπορικών συναλλαγών, εκτίμησε ότι ο τζίρος θα σημειώσει σημαντική μείωση (>17%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider