Γενναίες εκπτώσεις υπόσχονται οι έμποροι

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γενναίες εκπτώσεις υπόσχονται οι έμποροι
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σημειώνει στο insider.gr ότι τα καταστήματα αναμένεται από την προσεχή Δευτέρα να προχωρήσουν σε μεγάλες εκπτώσεις.

Στις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν την Δευτέρα 13 Ιουλίου ελπίζουν οι έμποροι για την αύξηση του τζίρου τους, καθώς η εικόνα που καταγράφεται στην αγορά μετά την επαναλειτουργία της είναι απογοητευτική.

Όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, τα καταστήματα αναμένεται από την πρώτη κιόλας μέρα να προχωρήσουν σε μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Άλλωστε το εμπόρευμα που έχει μείνει στα ράφια τους από την περίοδο του lockdown δεν έχει ακόμα πουληθεί στο σύνολό του, οπότε οι θερινές εκπτώσεις θα είναι μία ευκαιρία ώστε και οι καταναλωτές να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές και οι έμποροι να διαθέσουν τα προϊόντα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, τα σημάδια που δείχνει η αγορά και η διάθεση των Ελλήνων να ψωνίσουν δεν είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο οι έμποροι ελπίζουν ότι με τις χαμηλότερες τιμές θα «κερδίσουν» τους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι σε αρκετά καταστήματα έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται κάποιες προσφορές πριν από την έναρξη των εκπτώσεων.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά και την Κυριακή 19 Ιουλίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σε εξέλιξη η πρωτοβουλία «Athens is Back»

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη η βρίσκεται η πρωτοβουλία «Athens is Back» που ξεκίνησαν ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με τον Δήμο Αθηναίων με στόχο να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της πόλης.

Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις και πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας μπορούν να προβάλλουν τις τρέχουσες προσφορές και εκπτώσεις τους μέσα από την πλατφόρμα www.athensisback.gr δίνοντας σε κάτοικους και επισκέπτες τη δυνατότητα να επωφεληθούν από αυτές. Η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας προκειμένου να συμμετάσχουν με προσφορές ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι διαθέσιμες ακόμη περισσότερες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.