Το λιανεμπόριο «κατεβαίνει» στον Κηφισό

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το λιανεμπόριο «κατεβαίνει» στον Κηφισό
Η λεωφόρος Κηφισού έχει το πλεονέκτημα της πρόσβασης από πολλά σημεία της πρωτεύουσας ενώ προσφέρεται για εταιρείες που αναζητούν μεγάλες εκτάσεις για την ανέγερση εμπορικών καταστημάτων.

Σε κόμβο λιανεμπορίου μετατρέπεται ο Κηφισός καθώς όλο περισσότερες μεγάλες αλυσίδες επεκτείνονται στην περιοχή.

Άλλωστε, η λεωφόρος Κηφισού έχει το πλεονέκτημα της πρόσβασης από πολλά σημεία της πρωτεύουσας ενώ προσφέρεται για εταιρείες που αναζητούν μεγάλες εκτάσεις για την ανέγερση εμπορικών καταστημάτων. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα για τη δημιουργία μεγάλων χώρων στάθμευσης, κάτι που διευκολύνει τους οδηγούς που έρχονται από κάθε περιοχή της Αττικής για να κάνουν τα ψώνια τους.

Μέσα σε μία δεκαετία περίπου, στο ύψος του Αιγάλεω δημιουργήθηκε μία μικρή «Μέκκα» του εμπορίου όπου οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν το σύνολο των αγορών τους, από τρόφιμα μέχρι έπιπλα και ηλεκτρικά είδη. Στην περιοχή, από το 2008 λειτουργεί κατάστημα ΙΚΕΑ εξυπηρετώντας καταναλωτές από ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Ήταν το δεύτερο κατάστημα του ομίλου που άνοιξε στην Αττική, ενώ είχε προηγηθεί το ΙΚΕΑ στα Σπάτα το 2004.

Ακριβώς δίπλα το River West άνοιξε τις πόρτες του το 2011 με συνολικό εμβαδόν 21.630 τ.μ. Το 2016 ολοκληρώθηκε η επέκταση των εγκαταστάσεών του ενώ ακολουθεί στη συνέχεια και επιπλέον επέκταση. Το River West αποτέλεσε από την αρχή πόλο έλξης χιλιάδων καταναλωτών καθώς φιλοξενεί μεγάλες αλυσίδες μεταξύ άλλων, ενδυμάτων, υποδημάτων, καλλυντικών, τροφίμων καθώς και τεχνολογίας.

Λίγα μέτρα παρακάτω, σε έκταση 4.000 τ.μ εκτείνεται και το κατάστημα της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος το οποίο λειτουργεί από το 2014.

Μεταξύ άλλων, στον Κηφισό, στο ύψος του Ρέντη λειτουργεί από το 1992 το πρώτο και μεγαλύτερο κατάστημα της The Μart (πρώην MAKRO) το οποίο απευθύνεται σε εμπόρους και επαγγελματίες τροφίμων και μη τροφίμων. Το συγκεκριμένο κατάστημα εκτείνεται σε δύο ορόφους και διαθέτει χώρο πώλησης 12.100 τ.μ.

Στην ίδια περιοχή λειτουργεί από το 2006 και το κατάστημα της αλυσίδας Media Μarkt το οποίο εκτείνεται σε 6.200 τμ. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν το τέταρτο της εταιρείας που άνοιξε στην Αττική.

Η νέα άφιξη

Η καινούρια «άφιξη» στην περιοχή είναι το νέο γιγάντιο LEROY MERLIN το οποίο ανοίγει τις πόρτες του την επόμενη εβδομάδα, στο ύψος του Περιστερίου, στην έξοδο Λένορμαν.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εκτείνεται σε 10.000 τ.μ. ενώ διαθέτει συνολικά 500 θέσεις πάρκινγκ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δημιουργήθηκε μέσα σε 6 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται μία επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 150 νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα όπως επισημαίνει η εταιρεία, με αφορμή το συγκεκριμένο νέο κατάστημα πρόκειται να λανσάρει μία σειρά από νέες υπηρεσίες στους πελάτες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider