Προβληματισμός επικρατεί στους ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείων που βλέπουν τον τζίρο στα καταστήματα τους να μειώνεται και την περίοδο μετά το lockdown.

«Η πτώση στον τζίρο υπολογίζεται στο 30-40% την τελευταία περίοδο, καθώς έχουμε πολλές ακυρώσεις σε γάμους και βαφτίσεις, από όπου έρχονταν και οι μεγάλες παραγγελίες στα καταστήματά μας» λέει στο στο insider.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Ιωάννης Γλύκος.

Σημειώνεται πως την περίοδο της πανδημίας η πτώση στα ζαχαροπλαστεία, τα οποία παρέμεναν ανοιχτά είχε φτάσει ακόμη και το 80%.

Ο κ. Γλύκος σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις τους έχουν ενταχθεί μεν στα μέτρα στήριξης ωστόσο το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται για αυτούς πολύ δύσκολο.

Μειώνονται και οι παραγγελίες για τούρτες γενεθλίων

Οι παραγγελίες που αναλαμβάνουν τα ζαχαροπλαστεία για πάρτι γενεθλίων και γιορτές έχουν επίσης μειωθεί δραματικά.

«Ενδεικτικά, εάν στο δικό μου το ζαχαροπλαστείο είχα κάθε Σαββατοκύριακο 100 παραγγελίες για τούρτες 4 κιλών, αυτή την στιγμή έχω 5 παραγγελίες και μάλιστα μόλις 1 -1,5 κιλό. Οι γιορτές και τα γενέθλια γιορτάζονται πλέον οικογενειακά και οι όποιες παραγγελίες γίνονται είναι σε πολύ μικρές ποσότητες» τονίζει ο κ. Γλύκος.