Έως και ένας μήνας αναμονή για μία παραγγελία στα online σούπερ μάρκετ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως και ένας μήνας αναμονή για μία παραγγελία στα online σούπερ μάρκετ
Οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές κατά την είσοδο τους στην πλατφόρμα ότι η παραγγελία τους θα καθυστερήσει σημαντικά λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Η στροφή των καταναλωτών στα online σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο του κορονοϊού έχει δημιουργήσει μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση των παραγγελιών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ τις πρώτες μέρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων η αναμονή ήταν από μία εβδομάδα έως 10 ημέρες, πλέον η αναμονή φτάνει και τον ένα μήνα.

Οι εταιρείες ενημερώνουν μάλιστα τους καταναλωτές κατά την είσοδο τους στην πλατφόρμα ότι η παραγγελία τους θα καθυστερήσει σημαντικά λόγω της αυξημένης ζήτησης. Χαρακτηριστικά στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας caremarket.gr οι καταναλωτές ενημερώνονται σήμερα με το εξής μήνυμα: «Λόγω της αυξημένης ζήτησης, σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία παράδοσης είναι στις 18/4/20. Ζητούμε την κατανόησή σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής».

Άλλα online σούπερ μάρκετ δεν βγάζουν αυτή τη στιγμή καμία διαθέσιμη ημερομηνία καθώς στα συστήματά τους δεν είχε προβλεφθεί περίοδος παράδοσης πέραν του δεκαπενθημέρου.

Προβλήματα στην ολοκλήρωση της παραγγελίας

Παράλληλα δεν έχουν έχουν λείψει και τα προβλήματα λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος. Καταναλωτές που μπήκαν σε οnline σούπερ μάρκετ για να κάνουν τα ψώνια τους τις προηγούμενες μέρες, αντιμετώπισαν προβλήματα στη κατά τη συμπλήρωση της πλατφόρμας ή στην ολοκλήρωση της παραγγελίας, με αποτέλεσμα να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών προκειμένου να λυθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider