Θύμα της Archegos και η Credit Suisse: Δέχτηκε πλήγμα 4,7 δισ. δολ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θύμα της Archegos και η Credit Suisse: Δέχτηκε πλήγμα 4,7 δισ. δολ.
H Credit Suisse Group ανακοίνωσε ότι θα καταγράψεια απομειώσεις 4,4 δισ. ελβετικών φράγκων (4,7 δισ. δολάρια) από την κατάρρευση της Archegos Capital Management και θα αντικαταστήσει δύο κορυφαία στελέχη της μετά από μια σειρά σκανδάλων που έγειραν ερωτήσεις για τη μονάδα διαχείρισης κινδύνου.

H Credit Suisse Group ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει απομειώσεις 4,4 δισ. ελβετικών φράγκων ($4,7 δισ.) από την κατάρρευση της Archegos Capital Management και θα αντικαταστήσει δύο κορυφαία στελέχη της μετά από μια σειρά σκανδάλων που έγειραν ερωτήσεις για τη μονάδα διαχείρισης κινδύνου.

Η τράπεζα ανέφερε ότι θα καταγράψει προ φόρων ζημιές ύψους περίπου 900 εκατ. φράγκων για το πρώτο τρίμηνο και περιέκοψε το προτεινόμενο μέρισμα. Ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Brian Chin και η επικεφαλής διαχείρισης κινδύνου Lara Warner αποχωρούν από την τράπεζα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Gottstein δεσμεύτηκε ότι θα αντλήσει «σοβαρά διδάγματα» αφότου η ζημία της Archegos και η κατάρρευση της Greensill Capital τον περασμένο μήνα εκτροχίασαν την προσπάθειά του να ξεπεράσει ένα ταραχώδες 2020. Η Credit Suisse είναι η μετοχή μεγάλης τράπεζας με τη χειρότερη επίδοση μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους, καθώς το ισχυρό πρώτο δίμηνο για τη δραστηριότητα επενδυτικής τραπεζικής επισκιάστηκε από την έκθεσή της σε εταιρείες που κατέρρευσαν.

«Αναγνωρίζω ότι αυτά τα περιστατικά έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους μετόχους μας», είπε ο Gottstein την Τρίτη. «Μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, δεσμευόμαστε πλήρως να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα. Θα αντληθούν σοβαρά διδάγματα».

Η Credit Suisse, με έδρα τη Ζυρίχη, ήταν μία από τις πολλές παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες που διευκόλυναν τα μοχλευμένα στοιχήματα της Archegos, του familly office του πρώην διαχειριστή hedge fund Μπιλ Χουάνγκ. Ενώ όμως άλλες εταιρείες ξεφορτώθηκαν τις τοποθετήσεις τους με ελάχιστες επιπτώσεις, η Credit Suisse επιβαρύνθηκε με μεγάλες ζημιές. Η τράπεζα πούλησε μετοχές αξίας 2,3 δισ. δολαρίων που σχετίζονταν με την Archegos νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider