Γιατί οι «αρκούδες» χτυπούν την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί οι «αρκούδες» χτυπούν την Tesla
Βαριές απώλειες για την αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ.

Βαριές απώλειες καταγράφει η Tesla το τελευταίο διάστημα με τις «αρκούδες» πλέον να έχουν πάρει το πάνω χέρι και να στέλνουν τη μετοχή στα 563 δολάρια περίπου. Φυσικά, οι κινήσεις των πωλητών έχουν «σβήσει» περίπου 250 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της Tesla έχει «βυθιστεί» 21% στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις και έκλεισε 34% τον προηγούμενο μήνα. Από τότε που έφτασε στο peak στις 26 Ιανουαρίου με κεφαλαιοποίηση περίπου 850 δισ. δολάρια, η Tesla έχει χάσει περίπου 277 δισ. δολάρια.

Παράλληλα η Tesla εισήλθε τρίτη φορά σε bear market που ορίζεται μια πτώση 20% ή υψηλότερη από ένα πρόσφατο υψηλό. Ωστόσο, οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας παρά την έντονη μεταβλητότητα ενισχύθηκαν περισσότερο από 360% τους τελευταίους 12 μήνες.

insider

Ένας βασικός λόγος που επισημαίνουν αναλυτές για αυτό το sell off είναι η παγκόσμια έλλειψη chip που έχει επηρεάσει τις γραμμές εφοδιασμού των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Τον Φεβρουάριο, η Tesla έκλεισε για ένα διάστημα το εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια, λόγω «έλλειψης ανταλλακτικών» όπως είχε δηλώσει ο Έλον Μασκ.

Πέρα τούτου το CNet ανέφερε τη Δευτέρα ότι οι πελάτες της εταιρείας που αγοράζουν οχήματα Model 3 και Model Y αντιμετωπίζουν καθυστέρηση στις παραδόσεις για αρκετούς μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider