Black Friday: Η ΙΚΕΑ αγοράζει μεταχειρισμένα έπιπλά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Black Friday: Η ΙΚΕΑ αγοράζει μεταχειρισμένα έπιπλά της
Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε 27 χώρες. Τι γίνεται στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της φετινής Black Friday, η ΙΚΕΑ προχώρα σε μία πρωτότυπη πρωτοβουλία, καλώντας τους πελάτες της σε 27 χώρες σε όλο τον κόσμο να επιστρέψουν τα χρησιμοποιημένα τους έπιπλα και η εταιρεία να τα αγοράσει ξανά.

Η δράση «Buy back Friday» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου και οι πελάτες που θα πωλούν πίσω στα καταστήματα ΙΚΕΑ, μεταχειρισμένα προϊόντα τους, θα λαμβάνουν ένα κουπόνι αγοράς που θα καλύπτει έως το 50% της αρχικής τιμής του αντικειμένου που καταθέτουν.

Ο στόχος όπως διευκρινίζει παγκοσμίως ο Όμιλος είναι κάθε τι που δεν μπορεί να μεταπωληθεί, να ανακυκλωθεί ή να δοθεί σε πρωτοβουλίες για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Τι συμβαίνει με την Ελλάδα

Ανάμεσα στις 27 χώρες που θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν βρίσκεται ωστόσο η Ελλάδα.

Πηγές της εταιρείας σημειώνουν στο insider.gr πως «η ελληνική αγορά δεν θα συμμετάσχει σε αυτή τη φάση στη συγκεκριμένη ενέργεια, λόγω τοπικών περιορισμών και ελλείψει υποδομών στον τομέα της ανακύκλωσης επίπλων και οικιακού εξοπλισμού» προσθέτοντας ωστόσο πως «θα συνεχίσουμε να αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για να καταστεί αυτό δυνατό στο μέλλον

Επισημαίνουν παράλληλα ότι «στην ΙΚΕΑ μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: να δημιουργήσουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς του κόσμου, προσφέροντας βιώσιμες και προσιτές λύσεις - ένα όραμα που είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η υιοθέτηση ενός κυκλικού μοντέλου αποτελεί ευθύνη μας απέναντι στην κλιματική κρίση και ένα ακόμη βήμα προς τη βελτίωση των καταναλωτικών μας συνηθειών.

Η πρωτοβουλία #BuybackFriday είναι μια από τις δράσεις που αποτυπώνουν τη δέσμευσή μας για την επίτευξη ενός κυκλικού μοντέλου λειτουργίας με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μέχρι το 2030».

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται νέα καταστήματα ΙΚΕΑ – Το πρώτο τον Οκτώβριο στον Πειραιά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider