Πτώχευση κήρυξε η Brooks Brothers

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώχευση κήρυξε η Brooks Brothers
Η εταιρεία άρχισε στις αρχές Απριλίου να αξιολογεί ποια από τα σχεδόν 250 καταστήματά της στη Βόρεια Αμερική θα κλείσει.

Η πανδημία έπληξε μια από τις πιο ιστορικές εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το cnbc, η Brooks Brothers υπέβαλε την Τετάρτη αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα, καθώς συνεχίζει να αναζητά αγοραστή.

Μάλιστα η εταιρεία άρχισε στις αρχες Απριλίου να αξιολογεί ποια από τα σχεδόν 250 καταστήματά της στη Βόρεια Αμερική θα κλείσει στις αρχές Απριλίου. Έχει ήδη αποφασίσει να βάλει λουκέτο σε περίπου 51.

Η εταιρεία πώλησης ενδυμάτων που ιδρύθηκε το 1818, μπορεί να «υπερηφανεύεται» ότι έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ και αμέτρητους επενδυτές. Αποτελεί μια από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν το casual look στο γραφείο. Σημείωνεται επίσης ότι αντιμετώπιζε προβλήματα κόστους πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και είχε ξεκινήσει διαδικασίες πώλησης.

"Το περασμένο έτος, το διοικητικό συμβούλιο της Brooks Brothers η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για μελλοντική επιτυχία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης", σημείωσε εκπρόσωπός της. "Στη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, η covid-19 επηρέασε καταλυτικά την επιχείρησή μας" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, ωστόσο αρκετοί εμφανίζονται πρόθυμοι να την εξαγοράσουν με λιγότερα καταστήματα.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider