Αυτά είναι τα 6 brands που αλλάζουν logo το 2020

Uncle Bens

Μέχρι στιγμής, συνολικά 6 brands έχουν ανακοινώσει πως επανεξετάζουν ονόματα, logos και μασκότς, για να αποβάλλουν τις ρατσιστικές τους ρίζες.

Το τεταμένο κλίμα και η κοινωνικο-πολιτική αναταραχή που επικρατεί αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ με φόντο τις δολοφονίες Αφροαμερικανών πολιτών από λευκούς αστυνομικούς, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φέρνει αλλαγές και σε πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες ανακοινώνουν πως επανεξετάζουν ονόματα, logos και μασκότς.

Στόχος της «επανεξέτασης» είναι να αποβάλλουν τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά τους που έχουν ρίζες στην εποχή της δουλείας των έγχρωμων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Business Insider, όπως logos που βασίζονται σε καρικατούρες έγχρωμων σκλάβων ή εικόνες που προάγουν ξεπερασμένα στερεότυπα.

Μέχρι στιγμής, συνολικά 6 brands ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν δραστικές αλλαγές στο όνομα και το logo τους ή πως σκοπεύουν να επανεξετάσουν τη συνολική τους εικόνα. 

Δείτε ποια brands έχουν «υποσχεθεί» να αλλάξουν:

 

 

Εξωτερική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Aunt Jemima

Aunt Jemima

Uncle Ben's

Uncle Ben's

Mrs. Butterworth's

Mrs. Butterworth's

Cream of Wheat

Cream of Wheat

Darkie / Darlie

Darkie / Darlie

*Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image.

Land O'Lakes

Land O'Lakes

* Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το συγκεκριμένα logo δεν συνδέεται με την εποχή της δουλείας των έγχρωμων στις ΗΠΑ, όμως προάγει ρατσιστικά στερεότυπα για τους Ινδιάνους, που πρέπει να αποβληθούν. 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ